Novosadski informativni portal 021

Život

Većina zemalja za zabranu prodaje divljih slonova zoo vrtovima

UN-ova Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (CITES), regulator globalne trgovine divljim životinjama, na 18. zasedanju konferencije stranaka napravila je značajan korak ka zabrani prodaje divljih slonova zoološkim vrtovima širom sveta, što je, prema mišljenju ekologa, istorijska pobeda.

Vlasnici pasa ljube svoje ljubimce više nego svoje partnere

Mnogi vlasnici pasa svoje ljubimce ponosno ljube u usta ne razmišljajući gde je sve njihov jezik bio i šta je lizao. Ali to nije toliko iznenađujuće kao rezultati istraživanja Riley’s Organicsa koji pokazuju da vlasnici pasa češće ljube svoje pse nego partnere, prenosi magazin People.

FOTO: Ovako je izgledao dan s bebom pre 70 godina

Saveti za roditeljstvo menjaju se iz nedelje u nedelju. Od smernica koje se tiču ishrane, do toga kada i kako dete treba da prohoda, vrlo je verovatno da ćete sa svakim detetom od babica, pedijatara i drugih stručnjaka dobiti drugačije savete ako decu rodite u razmaku od samo nekoliko godina.

VIDEO: Priča o Hitlerovoj sestri

Paula Hiedler 1930. godine dobila je otkaz u osiguravajućoj kompaniji u kojoj je radila u Beču. Bila je vredna radnica i mislila je da je njena firma ceni. Nije znala zašto je dobila otkaz. Razlog je bio u njenom prezimenu, tipično nemačkom prezimenu koji je ona pisala na taj način, ali njen stariji brat pisao ga je drugačije.

Kako se pravilno koristi leva traka autoputa

Mreža autoputeva u našoj zemlji od danas je duža za novu deonicu od Obrenovca do Ljiga. Da bi autoput zaista doneo očekivane efekte na polju bezbednosti saobraćaja, potrebno je da poštujemo propise, uključujući i pravilno korišćenje leve (preticajne) trake.