Novosadski informativni portal 021

Život

Još 31 lek stavljen na pozitivnu listu

Na novu listu lekova RFZO stavljen je 31 lek, a među njima su i tri inovativna medikamenta za lečenje karcinoma jajnika, karcinoma dojke i makularnog edema kod obolelih od dijabetesa.

Većina ateista veruje u natprirodno

Izgleda da je verovanje u natprirodne pojave još uvek prisutno kod većine stanovništva, čak i među onima koji se oslanjaju na nauku i deklarišu se kao ateisti, piše New Scientist.

Sve veći broj turista u Černobilju zbog serije

Uspeh HBO-ove američke televizijske mini serije, čija je tema najveća svetska nuklearna katastrofa u Černobilju, povećao je broj turista koji žele da posetie elektranu i grad duhova u blizini elektrane, piše u utorak agencija Rojters.

Manje poznate činjenice o Danu D

Šestog juna 1944. godine više od 150 hiljada savezničkih vojnika krenulo je prema severnoj francuskoj obali, započevši tako oslobađanje Evrope od nacizma.

Nedostatak joda može da uspori organizam

Završio se period bogat slavama, slavljima, a bogami i kalorijama i leto je pred nama, a to znači i plaža, kupaći...To znači i da pokušavamo da se "očistimo” od unutrašnjeg i spoljašnjeg prtljaga.

Istraga zbog smrti 70 sivih kitova

Američki biolozi pokrenuli su istragu uginuća najmanje 70 sivih kitova čija su tela isplivala poslednjih mesec dana duž američke zapadne obale, od Kalifornije do Aljaske, od kojih su mnogi bili izgladneli.