Novosadski informativni portal 021

Život

Hrana koja nas čini depresivnim

Prema studiji iz 2017. godine, ljudi koji često jedu brzu hranu imaju 51 veći procenat da razviju neki oblik depresije u poređenju sa onima koji ne jedu hamburgere, hot dog ili picu.

VIDEO: Frizer nudi besplatne frizure Trampa i Una

Hanojski frizer Le Tuang Duong pridružio se grozničavim pripremama za drugi samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una u tom gradu iduće nedelje i nudi besplatne frizure dvojice vođa.

Zajednički ski-pas za skijališta u Srbiji i Crnoj Gori

Vlasnici sezonskog ski-pasa u Srbiji moći će da koriste skijališta i u Crnoj Gori i to tri dana uzastopno, a to isto važi za one koji ski-pas kupe u Crnoj Gori, budući da će imati mogućnost da tri dana uzastopno skijaju u ski-centrima u Srbiji.

Glumac izmislio rasistički napad

Američki glumac Džasi Smolet, koji je prijavio da je bio žrtva rasističkog i homofobnog napada krajem januara, izmislio je te napade da bi dobio publicitet i unapredio svoju karijeru, javila je danas policija u Čikagu.

Putnički avion leteo brže od zvuka

Let "Virdžin Atlantika" iz Los Anđelesa za London dostigao je neverovatnih 1.289 kilometara na čas u ponedeljak uveče na 10.668 kilometara iznad Pensilvanije uz pomoć snažnog vetra.

Istopile se skulpture na Festivalu leda u Harbinu

Skulpture od leda i snega koje je isklesalo gotovo 10.000 umetnika u gradu Harbinu, na severoistoku Kine, istopile su se zbog iznenadnog toplog talasa, zbog čega su organizatori bili primorani da ranije nego ikada zatvore najveći zimski festival u Kini.

VIDEO: Spaseno mladunče foke

Istraživači koji su posmatrali foke na obalama Velike Britanije uočili su da je jedno mladunče među njima veoma povređeno.