Novosadski informativni portal 021

Život

Osam mesta koja ne može da poseti baš svako

Postoje mesta na našoj planeti koja nisu dostupna baš svakome, a neka od njih ne biste ni poželeli da posetite. Kao što je nedavno dokazala tragična smrt misionara koji se oglušio o upozorenja i posetio pleme na ostrvu Sentinelu, neke zabrane zaista postoje s dobrim razlogom.

VIDEO: Lovac spasao jelena

Jedan lovac u američkoj državi Pensilvaniji spasao je jelena koji je ležao na zamrznutom jezeru jer na ledu nije mogao da se uspravi.

Ime Pontija Pilata otkriveno na prstenu iz Vitlejema

Ime čoveka koji je naredio da se Isus Hrist razapne na krst i koji je vodio njegovo suđenje, ozloglašenog rimskog guvernera Jerusalima, dešifrovano je tek sada na bronzanom prstenu nađenom još pre pola veka prilikom iskopavanja na nalazištu Herodion kraj Vitlejema na Zapadnoj obali.

Kada ljudi ne peru ruke, a trebalo bi

Zdravstveni radnici kažu da ruke treba prati ne samo nakon odlaska u toalet, već i nakon svakog povratka kući, nakon brisanja nosa, kijanja, kašljanja, kontakta sa životinjama, iznošenja smeća, dodirivanja predmeta kontaminiranih telesnim izlučevinama ili krvlju....Međutim, jedna nemačka anketa pokazala je poražavajuće rezultate.