Novosadski informativni portal 021

Život

Zašto je dobro jesti hleb

Hleb je vremenom stekao lošu reputaciju, verovatno zbog popularnosti modernih dijeta sa malo ugljenih hidrata i bez glutena. Međutim, ako nemate zdravstveni problem kao što je celijakija, alergija na pšenicu ili necelijakijska osetljivost na gluten, nema potrebe da izbegavate hleb.

Manje poznate zanimljivosti o ljudskoj psihi

Psiholozi uporno proučavaju ljudski mozak i način na koji on funkcioniše, te broj iznenađenja stalno raste. Međutim, postoji nekoliko stvari koje su manje poznate, a Bright Side prenosi neke od njih.

VIDEO: Bizarne okolnosti Staljinove smrti

Tog dana narodi SSSR-a ostali su u šoku. Petog marta 1953. godine javno je objavljeno da je umro Josif Visarionovič Staljin, a pitanje je da li bi baš taj dan ostao upisan u istoriju da izvesni mladi radiovezista, nadnarednik 12. mobilne radijske brigade u bazi u Zapadnoj Nemačkoj, baš tog dana nije presreo i protumačio komunikacije sovjetskog državnog vrha o tome da je umro veliki sovjetski vođa.

Šanel odustao od kože krokodila

Francuska luksuzna modna kuća Šanel postala je prva kuća visoke mode koja više neće koristiti kožu krokodila i zmije za svoje kreacije, što je mera koju su pozdravile grupe za zaštitu životinja.