Novosadski informativni portal 021

Život

Mitovi o mačkama

Mačke su čudesne, krznene, male nindže sa kojima delimo životni prostor već dugo. Ipak, o njima postoji mnogo dezinformacija, a ovo su samo neke od njih.

Pet najboljih gradova za ljubitelje kafe

Ljubiteljima kafe koji bi tu strast rado uskladili sa svojim putovanjima preporučuje se da biraju gradove u kojima se već duže neguje kultura vezana za ispijanje tog magičnog crnog napitka.

Kako je od marginalnog pokreta veganstvo postalo mejnstrim?

Zdraviji život, klimatske promene i prava životinja samo su neki od razloga zbog kojih se sve više ljudi širom sveta odlučuje za prelazak na veganski način života. Novi članak objavljen u "Gardijanu" dočarava način na koji je veganstvo u Londonu od marginalnog pokreta prešlo u mejnstrim i postalo popularno među svim društvenim slojevima u britanskoj prestonici.

FOTO: Problem tramvaja - jedna od najpoznatijih moralnih dilema

Šta bi se dogodilo da morate da izaberete ko će umreti? Verovatno niko ne bi voleo da se zatekne u situaciji da mora da donese ovakvu odluku, ali upravo na toj postavci smišljena je jedna od najpoznatijih moralnih dilema na svetu, takozvani "problem tramvaja" (trolley problem).

Tramp glavni predmet viceva

Američki predsednik Donald Tramp bio je u 2017. godini predmet viceva više nego ijedna druga javna ličnost u jednoj godini, pokazuju rezultati studije američkog istraživačkog instituta.

Različit kvalitet Nutele u zavisnosti od tržišta

Mari Pol Benasi, direktorka Glavne uprave za pravosuđe i zaštitu potrošača pri Evropskoj komisiji, na okruglom stolu o pravima potrošača u Zagrebu, rekla je da su razlike u kvalitetu Nutele rezultat različitih recepata u proizvodnji, kao i tradicije i ukusa potrošača.