Novosadski informativni portal 021

Život

Superheroji loše utiču na decu?

Filmove o superherojima verovatno povezujete s pozitivnim lekcijama o pobedama dobra nad zlom. Novo istraživanje, međutim, pokazuje da takvi filmovi zapravo šalju opasne poruke mladima, jer nasilje svrstavaju među odlike.

Godišnje isplačemo 83 litra suza

U našem organizmu neprestano se događaju različiti procesi na koje ne obraćamo pažnju. Ipak, naučnici su se bavili podacima i ustanovili koliko u proseku godišnje ljudima rastu kosa i nokti i koliko tečnosti izbace iz organizma.

Zemljotresi koji su ostavili trag na planeti

Zemljotres je pojava koja se najčešće manifestuje kao pomeranje ili podrhtavanje tla, a ponekad može dovesti i do pucanja Zemljine kore, čime pored tragičnih posledica može da dođe i do potpune izmene Zemljine površine.

Šta dovodi do poremećaja hormona štitne žlezde

Iako je štitna žlezda jako mala, ona kontroliše mnoge procese koji se odvijaju u našem organizmu. Kada štitna ne funkcioniše kako treba onda proizvodi manje hormona nego što je telu potrebno. U tim situacijama ljudi primete neugodne promene u težini, raspoloženju i koži.

Očeva pažnja može unaprediti mentalni razvoj beba

Britanski istraživači došli su do fascinantnog otkrića kada je reč o kognitivnom razvoju beba. Naime, utvrdili su da će deca koja su u prva tri meseca života provodila dovoljno vremena s očevima imati razvijenije kognitivne sposobnosti u odnosu na drugu decu.

Sindrom "mrtve" zadnjice

Već odavno se govori o različitim posledicama višesatnog sedenja - povećava šanse za razvoj bolesti, od srčanih oboljenja preko kancera do dijabetesa, a i skraćuje život.