Novosadski informativni portal 021

Život

Oprezno s gljivama u prirodi, moguće trovanje

Meštanka iz Ćuprije (44) morala je da zatraži pomoć lekara pošto je konzumirala otrovne gljive "zavodnice", misleći da je ubrala "lisičarke", saopštilo je Udruženje gljivara i prirode Gorun iz Ćuprije.

Zbog utakmice Hrvatske i Engleske sve staje u hrvatskim gradovima

Fudbalska utakmica Hrvatske i Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva znatno će izmeniti život u hrvatskim gradovima. U vreme njenog odigravanja prodavnice, ugostiteljski objekti i neke kulturne ustanove radiće skraćeno, dok trgovci i ugostitelji nude popuste i nagrade.

Otkrivena nova vrsta ose

Naučnici su u Amazoniji pronašli novu vrstu ose koja izgleda zastrašujuće, piše Dejli mejl. Osim što poseduju ogromnu žaoku njih jak otrov je u stanju da paralizuje žrtvu, pre nego što osa izlegne jaje unutar tela.

Zašto smo pospaniji kada pada kiša

Glavni razlog zašto je buđenje u kišno jutro teže od običnog, ili zašto nam se po kišnom danu više drema je u hormonskim promenama, navodi se u studiji državnog univerziteta u Pensilvaniji.

Restoran ispunjava "smrtnu želju"

Na meniju australijskog restorana "Burger Urge" od nedavno se nalazi hamburger koji je toliko ljut da su mu dali ime koje bi se moglo prevesti kao "Smrtna želja na sprat" (engl. Double Decker Death Wish).