Novosadski informativni portal 021

Život

Najviše beba se rodi u 4h ujutro

Četiri sata ujutro je najčešće vreme kada se bebe spontano rađaju u Engleskoj. U najvećem broju slučajeva, porođaji se odvijaju između jedan sat posle ponoći i sedam sati ujutro.

Velike porodice koje je uništio incest

Od drevnih Egipćana i evropskih Habzburgovaca do "naprednih" država SAD-a gde je zakonski dopušten incest - dokaza koliko su takve seksualne veze pogubne za potomstvo je na pretek, ali izgleda da oni toga nisu bili svesni ili naprosto nisu marili vodeći se onim "sve ostaje u porodici".

Poslovi koji su u nekim zemljama zabranjeni ženama

Najnovije obimno istraživanje Svetske banke o pravima žena u 189 država sveta pokazalo je da čak 104 zemlje još uvek imaju u svom zakonodavstvu barem jedan zakon koji im zabranjuje da se bave određenim poslovima.

Naučnici tvrde da su pronašli novi lek za HIV

Naučnici Instituta za AIDS Univerziteta u Hongkongu objavili su da su možda pronašli "funkcionalni lek" za HIV, virus koji uzrokuje AIDS, a reč je o novom antitelu koje bi se moglo koristiti i za prevenciju i za lečenje te opake bolesti.

Plastične slamčice zamenjuju papirnim

Kompanija "Mekdonalds" saopštila je da će plastične slamčice zameniti papirnim u svim svojim prodajnim objektima u Velikoj Britaniji i Irskoj, kao i da će testirati alternative plastičnim slamčicama u pojedinim restoranima u SAD kasnije ove godine.