Novosadski informativni portal 021

Život

Kako prepoznati da neko boluje od Alchajmerove bolesti

Suprug Barbare Vindzor je nedavno saopštio da slavna glumica pati od Alchajmerove bolesti i da su joj se simptomi pogoršali. Rekao je da su se odlučili da ovo saopšte javnosti jer je bolest - koju su dijagnostikovali 2014 - "sada postalo jako teško prikriti".

Šta je sve potrebno za pravu napuljsku picu?

Prema mišljenju pojedinih ljudi, jedina prava pica je napuljska pica. A jedina autentična napuljska pica jeste ona koja dobije "zeleno svetlo" Udruženja za pravu napuljsku picu (AVPN) iz Italije.

Danski krompiri skupi poput kavijara

Tartufi i kavijar poznati su kulinarski specijaliteti, čija cena po gramu dostiže astronomske vrednosti, ali u Danskoj takvu cenu ima posebna sorta - krompira.

Imena Ema i Lijam omiljena u SAD

Četvrtu godinu za redom ime Ema je omiljeno ime koji su roditelji davala ćerkama, a Lijam za dečake, saopštila je američka uprava za socijalna pitanja.

Venecija protiv hrane za poneti

U borbi protiv sve veće količine smeća, Venecija ima nameru da u sledeće tri godine zabrani otvaranje novih restorana u kojima se kupuje hrana za poneti.

VIDEO: Gepard jurio turiste

Snimak porodice turista koja beži od čopora geparda pošto su napustili svoje vozilo u nacionalnom parku u Holandiji danas su videli milioni korisnika JuTjuba.

Zašto treba da jedete jagode

Jagode su letnje voće u čijim ukusima većina ljudi uživa, a najviše ih volimo u voćnim salatama, kolačima ili jednostavno umočene u šlag ili čokoladu.