Novosadski informativni portal 021

Život

Kofein umara i uspavljuje

Umesto da vas razbude, veće doze kofeina mogu izazvati umor i pospanost. Nakon tri šolje kafe neki samo žele da spavaju. Zbog čega? Uzrok može biti u dugotrajnoj zloupotrebi prirodnog stimulansa i dehidraciji.

Šta muškarci traže kod žene

Iako se neki muškarci možda tokom cele mladosti zabavljaju s otvorenim devojkama koje su sklone zabavi i površnim odnosima, naposletku za život biraju potpuno drukčiju partnerku.

O seksu što više pričati sa ocem

Prve lekcije o seksualnom životu žene dobijaju od majki, ali bi bilo bolje da o seksu razgovaraju s očevima, pokazuje najnovije američko istraživanje.

Muževnost muškarca određuje broj žena oko njega

Kada muškarac raste okružen sestrama to neće uticati na njegovu heteroseksualnost, ali njegovi maniri i govor tela mogu biti manje muževni nego kod onih koji su rasli u porodici u kojoj brojčano dominiraju muškarci, rezultat je nove studije.

Žene u crvenom su neodoljive

Poznato je da su dame u crvenom muškarcima upadljivije i privlačnije, a nova studija tvrdi da je razlog u muškoj prirodi i instinktima. Naučnici tvrde da se to što muškarci žele da se približe "ženi u crvenom" može objasniti evolucijom.

Za ozbiljne veze se biraju dobri momci

Uprkos verovanju mnogih da žene vole loše momke, jedno britansko istraživanje pokazalo je da dobri muškarci ipak imaju veće šanse da završe u ozbiljnoj vezi sa devojkom.

Mušterije šišaju toples

Australijski frizerski salon "Hot Cuts" je pronašao inovativno rešenje da unapredi svoj posao i ostvari veći profit. Vlasnik salona je zaposlio toples frizerke, piše britanski list "Metro".

Zašto žene vole seks bez obaveza?

Alan i Barbara Pis, svetski poznati stručnjaci za međuljudske odnose, u svojoj knjizi "Zašto muškarci žele samo seks, a žene sanjaju o ljubavi" otkrivaju, između ostalog, zašto se žene upuštaju u seks bez obaveza.