Novosadski informativni portal 021

Život

Pilula blokira loše uspomene

Svako od nas ima stvari koje bi najradije zaboravio - a naučnici veruju da u tome mogu da nam pomognu, pilulom koja blokira bolne i neprijatne uspomene.

Turisti u Holandiji uskoro bez marihuane

Holandska Vlada namerava da zabrani prodaju marihuane turistima u tradicionalnim kafeterijama zemlje, što bi moglo da nanese štetu turističkom sektoru Holandije, koja liberalnim stavom prema lakim narkoticima privlači brojne strance.

Pre braka odgovorite na ova pitanja

Ukoliko nameravate uskoro da zaprosite ili očekujete prosidbu, najpre se uverite da vaš budući bračni partner ume da reši jednostavne matematičke zadatke.

Profesije koje izazivaju depresiju

Neka zanimanja izazivaju da se čovek koji ih radi oseća loše i ljudi tih profesija lakše oboljevaju od duševnih bolesti, pokazalo je jedno američko istraživanje.

Većina muškaraca bi ostavila devojku zbog poljupca s drugom

Mada većina žena smatra da je najveća seksualna fantazija njihovog partnera da ih vide sa drugom ženom, jedno britansko istraživanje pokazalo je da ima mnogo muškaraca koji tu scenu ne smatraju nimalo izazovnom. Naprotiv – zbog toga bi ostavili devojku.

Do seksa preko Fejsbuka

Najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo dve hiljade Britanaca pokazalo je koliki uticaj može imati Fejsbuk na to da li ćete sa nekim završiti u krevetu.

Srbija ima loše hotele

Od 249 hotela koji su registrovani u Srbiji, čak 70 odsto ima samo dve i tri zvezdice, oko 17 odsto je sa četiri zvezdice, a samo osam ima pet zvezdica.

Bakterije otporne na lekove

Infekcije "superbakterijom", poznatom pod imenom "klostridijum dificile" (C-dificile), koje su otporne na lekove, prete Evropi i već su vrlo raširene, saopštio je danas tim holandskih stručnjaka Univerzitetskog medicinskog centra u Lajdenu.

Jat povezuje Sloveniju i Italiju

Jat ervejz je postao prva aviokompanija van Evropske unije koja je dobila dozvolu da svojim letovima poveže dve zemlje Unije - Sloveniju i Italiju.

Koje su seks igračke najbolje za žene

Žene će retko kad priznati da poseduju neku seks igračku, a kamoli da je koriste. Brojna istraživanja su pokazala da seksualna pomagala itekako mogu začiniti život u spavaćoj sobi.

Nedovoljno vremena provodimo u seksu

Prosečan čovek u životu provede 49 dana, 13 sati i 41 minut u vođenju ljubavi, rezultati su nedavno sprovedene ankete u Velikoj Britaniji u kojoj je učestvovalo 1.800 seksualno aktivnih osoba.

Nove cene lekova

Proizvođači lekova očekuju da će se odluka o korekciji cena lekova, puna četiri i po meseca od podnošenja zvaničnog zahteva, u četvrtak naći pred Vladom Srbije.

Dijabetes ubija na svakih 10 sekundi

U Srbiji od dijabetesa boluje oko pola miliona ljudi, a oko 250 hiljada ne zna da boluje od te bolesti, upozorava predsednik Republičke stručne komisije za dijabetes Nebojša Lalić, povodom Dana borbe protiv dijabetesa.