Novosadski informativni portal 021

Život

Avionom do Sarajeva

Bosanskohercegovačka nacionalna aviokompanija "BH Airlines" uvodi 17. maja direktnu liniju na relaciji Sarajevo-Beograd-Sarajevo, a 20. maja biće otvorena i linija na relaciji Sarajevo-Zagreb-Sarajevo.

Operite veš mašinu i sunđere

Ima li smisla prati predmete i aparate koji služe za pranje, poput mašine za veš ili sunđera za pranje posuđa? Kad budete pročitali šta se sve u njima krije, poželećete to da uradite.

Samo se tuđa deca seksaju

Istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je da neki roditelji tinejdžera misle kako njihova deca nisu zainteresovana za seks, dok njihove vršnjake vide kao vrlo seksualne.

Grčka skuplja uprkos krizi

Cene letovanja u sezoni u Grčkoj su više za oko pet odsto u odnosu na prošlogodišnje, pokazuje istraživanje internet stranice "Putovanja.info" koja okuplja ponude velikog broja domaćih turističkih agencija.

Španac pokazao svetu transplantirano lice

Čovek kojem je izvršena zahtevna transplantacija lica prilikom odlaska iz bolnice pokazao se medijima i zahvalio porodici donora koja je omogućila izvođenje ovog hirurškog zahvata.

Mala istorija poljupca

Prema legendi poljubac su izmislili srednjovjekovni vitezovi koji su tako utvrđivali jesu li su njihove žene pile sočnu medovinu.

Lepotice škode zdravlju

Najnovije istraživanje Univerziteta Valensija pokazalo je da, za muškarce, svaki boravak u društvu lepe žene može biti štetan po zdravlje.

Šta vreba iz kreme i maskare

Istraživanja koja se sprovode o kozmetičkim proizvodima retko stižu do šire javnosti. Odnosno, javnost mora da se potrudi da bi ih našla. Mnogi proizvodi "ne prolaze". Uz to, malo ljudi poštuje rok trajanja kozmetike.

Navike zbog kojih se brže stari

Istovremena sklonost ka četiri loše navike: pušenju, alkoholu, nedostatku fizičke aktivnosti i lošoj ishrani, mogu čoveka da učine i 12 godina starijim.