Život
23.02.2015.
16:00
Širom Amerike, februar se obeležava kao mesec odgovornog vlasništva, što je idealna prilika za promovisanje etički ispravnog, društveno poželjnog i zakonitog odnosa vlasnika prema njihovim kućnim ljubimcima.
  • vox

    26.02.2015 18:12
    Pohvale 021.rs na ovakvom tekstu.Trebalo bi da je vise ovakvih tekstova, koji govore onako kako jeste i ne zauzimaju(mediji) niciju stranu.Kako vlasnici pasa i macaka, moraju da postuju zakone ove drzave,tako isto i institucije treba da sprovode i postuju zakone.Upravo sam prolazila pored jedne zgrade,gde tzv.vlasnici drze psa na terasi,koji uzasno zavija i tuguje.Odluka grada Novog Sada kaze da je zabranjeno drzanje pasa i macaka na terasama.Komsije treba pod obavezno da prijavljuju ovakve slucajeve,ali najcesce to nije tako,svi cute,a sve pod izgovorom ,,da se ne zameraju komsiji,, i samim tim precutno su odgovorni za mucenje i zlostavljanje psa.Pocnite da govorite i da postujete zakone i odluke,a samim tim mozete onda da trazite od institucije,koje su placene iz vasih dzepova,da rade svoj posao,naravno po zakonu.p.s. jeste da nije moja zgrada,ali sutra prvo idem kod predsednika skupstine stanara,i ukoliko nece da saradjuju,pisem prijavu.
  • Mina

    24.02.2015 14:01
    Bravo za Radio 021
    Upravo kroz ovakve tekstove se ogleda društvena odgovornost i edukativna funkcija medija. Na žalost, kao što je navedeno u tekstu, većina medija se senzacionalističkim pristupom i hajkom na napuštene životinje dodvorava najneobrazovanijem sloju stanovništva, umesto da promoviše odgovorno vlasništvo, udomljavanje, da edukuju građane o psihologiji i ponašanju životinja (naročito pasa), njihovoj plemenitoj ulozi koju imaju kao radni psi u pomoći, lečenju i spašavanju života ljudi...Kada mame prestanu da panično vrište pred svojom dečicom kada ugledaju pudlicu,kada nauče da pse iz čista mira, zabave ili neracionalnog straha ne treba gađati kamenjem,vitlati štapovima, kada neodgovorno vlasništvo (pre svega napuštanje životinja) bude strogo kažnjavano, kada kriminalne grupe prestanu da zarađuju na izmišljenim ujedima pasa i kada mediji prestanu sa hajkom na napuštene životinje, već se okrenu edukaciji i promovisanju pravih vrednosti ...znaćemo da smo na dobrom putu da naučimo da živimo u skladu sa svojim okruženjem i ostalim živim bićima. Vi ste prenošenjem ovog teksta već dali svoj doprinos tome!
  • 24.02.2015 13:07
    Evo ovako kao ja... Čistim, perem i peglam za svojim psom.
  • Zoe

    23.02.2015 19:46
    Odžačarina
    A kad će biti tekst o odgovornosti ljudske vrste prema prirodi koju katastrofalno zagađujemo prevoznim sredstvima,fabrikama,pesticidima i otrovima koje izlivamo u mora,reke i zemlju,zauzimamo staništa drugim živim bićima (od kojih zavisi i naš opstanak),sečemo i pustošimo šume (jedan šumar je nedavno dobio otkaz jer su mu pred nosom posekli 11.224 stabla) a sadimo beton.Zaboravili smo na pojam "Opšte dobro i opšta odgovornost" U poslednje vreme se sve svodi na pse i njihove kake.izgleda da je to najveći problem čovečanstva.
  • 23.02.2015 18:26
    a koje su obaveze države, grada, učesnika u saobraćaju i sugrađana prema vlasnicima i njihovim psima? objasnite ljudima da nemaju pravo da nam dobacuju, optužuju za tuđ izmet, teraju, zabranjuju korišćenje lifta, prijavljuju psa informatici kao dodatnog člana domaćinstva, traže nošenje brnjice. objasnite gradu da je dužan da nam obezbedi uslove za šetanje pasa jer smo ravnopravni građani sa svima ostalima, da je dužan da prska protiv buva i krpelja, da je dužan da spreči trovanje, da je dužan da nas zaštiti od psihopata kojima smetaju životinje i njihovi vlasnici.
  • da se ponovi

    23.02.2015 16:30
    još jednom
    "Odgovoran vlasnik vodi računa o higijeni svog ljubimca ali i čisti iza svog ljubimca, naročito na javnim površinama."

    Koliko ih je odgovornih u Novom Sadu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna