Ali, to je nezdravo! Bolje malo suvog korena naribati, uz alge i tofu sir...
A začiniti nekim gorkim travkama. Zdravo je. I na taj način možete živeti, umesto 67, čak 93 godine! Živeti?
Jadranska riba na ribarnicama: Srdela od 2 do 3 e za kg. Tunj od 11 do 18 e za kg, ovisi da li je u komadu skupa sa kosti ili je cisti filet. Skampi od 8 do 30 e za kg, ovisi o velicini. Kozice od 4 do 15 e za kg, takodjer ovisi o velicini. Palamida oko 9/10 e za kg. Trlja od 3 do 10 e za kg, takodjer ovisi o velicini. Mol od 7 do 12 e za kg, ovisi da li je ulovljen mrezama potegacama ili parangalom, na udicu, ova druga varijanta je skuplja i taj Mol se zove Zlatar. Skoljke, dakle pedoče, kučiće ili brbavice su od 2 do 10 e za kg, pedoce najjeftinije a brbavice najskuplje. Oborita riba, dakle Škarpina, Komarča, Lubin itd.. su oko 20 e za kg, a Zubatac i 30 e za kg. Bakalar suseni ( Norveski ) je od 20 do 30 e za kg, ovisi o velicini, naravno. Jastog je oko 50 e za kg, i on se smatra kraljem podmorja i najcjenjenijim specijalitetom iz Jadrana. I ja bi se slozia s tim, njegovo meso je slatkasto a umak jako gust i nevjerojatno ukusan, a moze se njime politi manistra ( tjestenina ) - medjutim njega kupuje samo elita i bogati turisti koji mogu 200 e ostaviti za jednu veceru. Ali kao sta to biva, cesto je najjeftinija hrana ujedno i najukusnija hrana. Dokaz za to su pecene Srdele na zaru, sad u 6 i 7 mj. kada su najmasnije, taj miris i ukus je nesto carobno, a jako jeftino. Stata da ih nema kod vas u NS kupit, jer bi ih i vi kupovali cesto, bar se nadam tome. Eto lipi moji, kad se spominje Dalmatinski specijalitet, iako sve postujem, nekako mi je riba najlogicniji izbor.Lp za NS:)
aman mastilo na sporazumu o odnosima sa hr se jos nije osusilo a bia vec salje recepte glasilima.
sa druge strane, sasvim sam siguran da se sporazumi ne odnose na recepte za kuvanje.
oko tog pitanja smo jos u ratu sa svetom. srpski recepti su gulas, makovnjaca, sarma, lenja pita, burek, pirinac u nadevima...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Recept dana: Dalmatinski pirinač sa slaninom i sirom
Autor: 021.rs
Život
•21.06.2016.
•14:29 > 13:39
Komentari 4
Karnivor
A začiniti nekim gorkim travkama. Zdravo je. I na taj način možete živeti, umesto 67, čak 93 godine! Živeti?
Franko
/
sa druge strane, sasvim sam siguran da se sporazumi ne odnose na recepte za kuvanje.
oko tog pitanja smo jos u ratu sa svetom. srpski recepti su gulas, makovnjaca, sarma, lenja pita, burek, pirinac u nadevima...
V
http://youtu.be/C89ACdYmWac
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H