Autor: Beta/ foto: Pixabay

Život
17.11.2016.
17:49 > 18:10
Građani Srbije su na 17. mestu među stanovnicima 72 zemlje sveta po poznavanju engleskog jezika, utvrdila je međunarodna kompanija za obrazovanje "Education first, EF".
  • putnik namernik

    18.11.2016 09:50
    Ziveo sam neko vreme i u Ceskoj i Madjarskoj, i smatram da ljudi u Srbiji generalno bolje znaju engleski nego Cesi, a o Madjarima da ne govorimo. Izmedju poznavanja engleskog Srba i Madjara treba da bude jedno 30 praznih mesta. To je u glavnom zbog sinhronizacije TV sadrzaja, filmova u bioskopima... Velika vecina madjara ce pre pogledati sinhronizovan film nego sa originalnim zvukom, pogotovo ako nije film na engleskom. LIcno sam prisustvovao sceni kad je pola bioskopa izaslo, jer su mislili da je film sinhronizovan. Slicno je i sa cesima, ali njima iz nekog razloga bolje ide engleski. Ne kaze se dzabe da vredis onoliko koliko jezika znas, jer time upoznas ljude, nacin razmisljanja, vidis razlike, slicnosti, kojih ima mnogo vise nego razlika... Na zalost to se i vidi kod onih koji ne govore ni jedan strani jezik, jednostavno ne vide dalje od svoje avlije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna