Autor: B92

Život
05.02.2017.
14:35
Mislite da su plastične daske za sečenje lakše za održavanje od drvenih? Varate se.
  • Dragan

    02.05.2017 18:52
    Drvo je No.1
    Drvo u sebi sadrzi tanin, supatancu koja ubija sve bakterije i parazite, tako da "end grain" vrsta drvenih kuhinjskih dasaka (tzv.imitacija mesarskog panja ali u tanjoj varijanti, na kojoj ne ostaju tragovi ostrice noza prilikom secenja na njoj) nema premca, koriste je svi svetski najpoznatiji kuvari sa tv kanala 24kitchen. Takodje dasku treba jednom u 3.meseca, posle pranja i susenja, nauljiti uljem za drvene predmete koji su u dodiru sa hranom (IKEA SKYDD OIL, KITCHENWARE OIL) ili bar kombinacijom maslinovog ulja i limunovog soka u razmeri 3:1, da bi trajala godinama. Postoje 3.vrste kuhinjskih drvenih dasaka : "end grain" - najkvalitetnija, "face grain" i "edge grain" , vrste nastale od nacina izrade delova daske tj.polozaja drvenih delova i vlakana daske !
  • staklena daska

    05.02.2017 18:57
    Staklena daska za secenje je moj favorit. Najlakse se odrzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna