Drvo u sebi sadrzi tanin, supatancu koja ubija sve bakterije i parazite, tako da "end grain" vrsta drvenih kuhinjskih dasaka (tzv.imitacija mesarskog panja ali u tanjoj varijanti, na kojoj ne ostaju tragovi ostrice noza prilikom secenja na njoj) nema premca, koriste je svi svetski najpoznatiji kuvari sa tv kanala 24kitchen. Takodje dasku treba jednom u 3.meseca, posle pranja i susenja, nauljiti uljem za drvene predmete koji su u dodiru sa hranom (IKEA SKYDD OIL, KITCHENWARE OIL) ili bar kombinacijom maslinovog ulja i limunovog soka u razmeri 3:1, da bi trajala godinama. Postoje 3.vrste kuhinjskih drvenih dasaka : "end grain" - najkvalitetnija, "face grain" i "edge grain" , vrste nastale od nacina izrade delova daske tj.polozaja drvenih delova i vlakana daske !
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Koje daske za sečenje su bolje: drvene ili plastične?
Autor: B92
Život
•05.02.2017.
•14:35
Komentari 2
Dragan
staklena daska
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H