Autor: Novosti

Život
06.03.2017.
22:29 > 22:51
Kupovina stana jedan je od najrizičnijih poteza u životu.
  • pera

    09.03.2017 12:01
    @miki
    ovo je dno od servisa http://katastar.rgz.gov.rs/registarprometanepokretnosti/
    pouzdano znam da su neki stanovi prodati, zgrade nazidane, uknjizeni stanovi, niceg nema, bruka jedna
  • NEZAINTERESOVAN

    07.03.2017 13:22
    ALO, BOCARA, JAVI SE ...
    Od svih Adičana samo je jedan ( autor pod pseudonimom istina ) video tih 40 zgrada! Nikog ništa ne interesuje izuzev Bocare. Ko je to ? Inače Adice su predviđene za individualnu stambenu izgradnju, dakle kuće. Graditelji kuća su izigrani jer je tako ogroman prostor toga kompleksa i veliki broj stambenih zgrada u Adicama, devastirao osnovnu urbanističku ideju Adica a to je da je taj lokalitet namenjen individualnoj stambenoj izgradnji. I šta sad. Dobili smo Adice na vodi! Oni su taj inače podvodni deo Adica "pojačali" zatrpavanjem melioracionog kanala pored samog kompleksa a deo tog otvorenog meliracionog kanala zacevili a investitor zacevljenja, nekih osamdesetak metara, bila je Gradska Uprava za komunalne poslove zato što je, za sada nepoznati investitor, to tražio.Interesantno bi bi bilo znati ko je i od koga kupio građevinsko zemljište kao i pod kojim uslovima ... Dalja priča bi mogla biti nastavljena od strane istraživačkog novinarstva ako nešto tako u Srbiji postoji.
  • Djura

    07.03.2017 08:07
    @evgenije
    Vrlo jednostavno se takav problem resi, pozoves policiju i komunalnu i redovnu, pozivas ih dok im ne dosadis, na kraju popuste i dodju i kada napisu kaznu podstanaru od 20 000 din, za remecenje kucnog ili javnog reda, pa tako vise puta, da vidis kako se smire. Stoku treba disciplinovati, da ako zele da zive u zgradi, moraju postovati kucni red, ili neka spreme puno para za u budzet ili neka idu odakle su i dosli.
  • miki

    07.03.2017 07:31
    @Evgenije apsolutno si u pravu! Licno sam jednom bacio pare u bunar i zbog razloga bahatosti komsiluka. Ne mogu da zamislim kako je onim jadnicima kojima je teretana ispod,gde ćurke skacu kao popizdele po ceo dan i gde se bacaju tegovi na pod..Ne daj Boze nikome. Takav nemir se prenosi na celu zgradu i utica na zdravlje ljudi.
  • miki

    07.03.2017 06:42
    Trgovao sam par puta stanove i licno se uverio. Dno dna. A ljudi podigli cene jer pokusavaju izvuci ulozeno i ono sto ih je neko preveslao. Tuzna slika, a vrednost takvih stanova je malena, a zastupljenost na trzistu ogromna. Sa druge strane novi stanovi su nasminkani kao skupa kurva koja se zeli pokazati damom. Tek to nema vrednost, vec se placa alavost investitora. . Zelje su jedno, a stvarnost je drugo i- ne nasedajte! Evropske pare vrede znatno vise od cetiri lose postavljena zida u nedodjiji u kojoj samo onaj koji mora- zivi.
    Evo javnog prometa nekretnina:odaberite novi sad,katastarsku opstinu,recimo 2016god i videcete sve promete lokacije, kvadrature i cene za koje su stanovi prodati,videcete tacno koga su investitori preveslali za dugorocne kredite i jos puno toga:

    http://katastar.rgz.gov.rs/registarprometanepokretnosti/
  • Istina

    07.03.2017 00:54
    Adice kompleks zgrada
    Na Adicama, u Desanke Maksimović, gradi se oko 40 zgrada. Gradilište? Ne, nema nikakvih oznaka niti ograde. Ni ko gradi, ni ko je investitor. Nekoliko zgrada je useljeno, a roditelji decu ne pustaju napolje, jer na svakom koraku preti opasnost da se povrede. Tu su ormani za struju odakle idu kablovi na sve strane, preko zemlje... Tih par zgrada koje su useljene, se već sležu jer nema odvoda atmosferskih padavina, i one su stalno pod vodom, a zidovi u stanovima pucaju. I to sve nakon 5 meseci od useljenja u novi stan? Halo, mars zove pamet u Novom Sadu, ima li bre ovde iko normalan? Logično da je tako, jer nema ni ograde, ni table sa podacima o investitori i izvođaču... A sve to u komšiluku Bocare... Gle čuda... I on to ne vidi, iako obilazi isto gradilište uredno da vidi kako napreduju radovi i kad se ekipa seli kod njega na plac....
  • evgenije

    06.03.2017 23:30
    I još jedan rizik. Kupite stan, iskeširate recimo 60.000 evra i nekoliko dana po useljenju skontate da ste okruženi stanovima u kojima su isključivo studenti podstanari koji su veoma bučni do ranih jutarnjih sati, veoma često prave duge noćne sedeljke začinjene turbo folkom i velikim količinama alkohola. Kada dođete sebi skontate da ste bacili 60.000 evra u bunar.
  • Joca

    06.03.2017 23:10
    Stvarno?
    U clanku je dotaknuta jedna velika istina, da su stanovi u Novom Sadu (a verovatno i svugde) ustvari jako losi po standardima. Nedavno sam video trosoban stan smesten u 52m2. Da li je to mesto na kojem treba da zive ljudi?
    Veoma je retko naci stan sa prirodnom ventilacijom u kuhinji ili kupatilu (pogotovu oba). Proizvodjaci stanova ocito racunaju na to da ce se kupac na kraju na sve navici. Da li je to stvarno tako nisam ni hteo da probam, ali da mesto stanovanja utice na ljudsku psihu mislim da nema dileme. Ali, nije investitorima ni cilj da vi lepo zivite nego da vam oni uzmu pare, naravno sto vise! Tako je ustvari i upropasten Novi Sad, bez reda, bez urbanizma, bez parkinga, bez parkova. Samo da se uzmu pare "dok su moji na vlasti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna