Autor: Mondo

Život
02.06.2017.
11:52
Znate već da ne treba da krećete na put bez zdravstvenog osiguranja, ali da li znate šta za novac koji ste dali osiguravajućoj kući, možete sve da dobijete, kada je vaše zdravlje u pitanju?
  • Slobodan

    23.05.2018 22:07
    Oprez
    Ne slažem se sa vama da je to suludo. Sve osiguravajuce kuce se na taj nacin stite od ogromne mogucnosti zloupotrebe da se neko leci od hronicnih bolesti u svetskim i evropskim medicinskim centrima u inostranstvu na racun drustva za osiguranje. To znaci da neko ko vec ima veliki pritisak ili secer u Srbiji namerno kupi putno osiguranje za 1000 din ode kod rodbine npr u Zenevu odglumi da mu je jako lose, nesvest ili sta vec i legne malo na kvalitetno ispitivanje i lecenje od 10 dana koje ce da kosta min 10 hiljada evra. Takvih slucajeva je bilo mnogo tako da su sada i oni posteni ljudi Uslovima za osiguranje dovedeni u pitanje.
  • Momir

    02.06.2017 15:08
    proveriti za shlog
    Na primer ako bolujete od povisenog pritiska pa vas strefi mozdani udar (shlog) ili tzv "tranzitorni atak" (TIA) - da li to spada pod posledice koji "..prethodnih (hroničnih) bolesti ili događaja..". Ili npr. dijabeticaru je naglo skocio ili pao secer te ga doveo u komu. Kako se to gleda sa stanovista osiguravajuce kuce? Ili, npr neko sa hronicnom autoimunom bolescu dozivi pogorsanje koje mora da se leci u bolnici.. Sta sa time? (npr. reuma, multipla skleroza, anemije, purpure, .... i sl.)?

    Neke stvari su namerno neprecizno definisane da bi se ostalvila mogucnost da cenzor osiguravajuce kuce sam proceni. Dakle svi hronicni pacijenti ne mogu da racunaju na medicinsku pomoc (tj pkrivenost troskova) im se nesto u vezi hronicne bolesti desi. Suludo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna