Autor: 021

Život
13.07.2017.
09:20 > 09:26
Kako bi videli koliko je koji narod zaista aktivan, naučnici s Univerziteta Stenford su iz pametnih telefona prikupili podatke "planetarnih razmera".
  • ex chapman

    13.07.2017 11:51
    1984
    jedino što je ovde interesantno je da Stanford može da dođe do podataka o svačijem kretanju. koliko se krećeš, gde se krećeš isl. aplikacije na "pametnom" telefonu koje traže da imaju pristup mojim SMS, mejlovima, slikama. aplikacije koje uključuju kameru i mikrofon telefona kad im se ćefne! i ko zna šta sve još.

    "to se onda diplomatskim kanalima šalje u Pariz, iz Pariza u Vašington, kod onog kauboja!"

    teorija zavere? najlakši način da diskredituješ protivnika jeste da ga proglasiš ludim teoretičarem zavere. "teoretičar" tebe zaspe hrpom činjenica, a ti njemu samo podvikneš "zavera"! i tu se završava svaka argumentovana diskusija.

    ali "nećete vi da dobijete dok god sam ja živ! ja, moj brat i hiljadu nas pride."
  • cvrc

    13.07.2017 10:26
    To nije prosek cele nacije, nego ljudi koji imaju mobilni telefon i instaliranu aplikaciju za praćenje broja koraka. A koga zanima broj pređenih koraka, verovatno hoda više od proseka.
    Na stranu to što je zabrinjavajuće da je neko dobio te podatke i iskoristio ih kako mu je volja. U principu su mogli i da prate kuda se ko kretao.
  • Efendija

    13.07.2017 09:32
    Lahko to prelazim
    Kakav neosnovan i ničim izazvan napad na GSP.
    Kupujte karte po 60 dinara i pomozite uspehe gradske vlasti.
    Kakvo crno šetanje i zdravlje.
    Liderstvo regiona je sad u pitanju.
    5000 koraka je oko 3,5km.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna