Autor: Tanjug

Život
22.07.2017.
08:47 > 09:25
Gradske vlasti Dubrovnika povećale su cene parkiranja skoro duplo u najužem centru grada gde će sat vremena parkiranja iznositi 10 evra umesto dosadašnjih 5,5 evra tokom letnje sezone.
  • Torcida

    22.07.2017 23:53
    @Grgolj
    Mnogo gresis. Nije bas po trzisnim uslovima, veoma cesto sam u HR i mnogo deru. Cesto predjem u Sloveniju da bi jeo ko covek u istom mediteranskom ambijentu i sa istim kvalitetom usluge i istom posecenoscu samo sa duplo i vise manjim cenama.
    Ruiniranje Dubrovnika od strane turista je imaginarno za mene - iskreno i ne zanima me sta Dubrovnik zeli sa turistima. Kazem samo da im je ponuda ocajna i uopste nisu na nivou koji naplacuju - ne nude nista a deru.
  • Branislav

    22.07.2017 22:05
    Sat parkiranja u Zadru 10 kuna. Ulaz ili parking na bilo kojoj uredjenoj plazi u gradu i okolini 30 kuna. Evro je 7,4 kune. Pljacka. I onda se cude sto Cesi i Poljaci nose sve od kuce. Cak i sveza jaja. U radnjama sve skuplje nego u Italiji. U Grckoj nikad nisam platio parking pored plaze iako je tamo uredjen a u Hr nije. Naravno ni ulaz. Jedino je kafa jeftinija nego u Grckoj.
  • Grgolj

    22.07.2017 20:27
    Prihodi od turizma u Hvatskoj nigde nisu mizerni. Sve je - kao i svugde u svetu - postavljeno po tržišnim zakonitostima, iliti na bazi ponude i potražnje (tj. poljubi ili ostavi). Sniziti cene u Dubrovniku bilo bi fatalno: navala turista bi se utrostručila, varoš bi se ubrzano ruinirala. To važi i za sve druge atraktivne destinacije (kako u svetu, tako kod nas i svugde drugde.) Gledajmo se mi svog posla, a drugi neka se gledaju svog.
  • Torcida

    22.07.2017 19:49
    @Gospar
    Mozda Dubrovnik nije za paradajz turiste - upravo zato vise od pola dubrovcana svakodnevno visi u Budvi uzivajuci u narodnjacima i seljani koje se toliko odricu.
    Dubrovnik jeste prelep grad samo nema nikakav poseban turisticki sadrzaj da bi kulturnog coveka pljackali cenama... A za Firencu je nula ne moze se porediti...
  • Gospar

    22.07.2017 11:05
    Dubrovnik nije za seljake i paradajz turiste. Zato bih cenu parkiranja udvostručio, a seljacima uveo dodatne vize za ulazak u grad.
  • Torcida

    22.07.2017 09:54
    Pre ravno 4 godine naplatili su mi 13.5EUR kod starog grada. Iste godine u centru Firence sam platio 4.5EUR a u Monaku (van sezone) 2.5EUR.
    I ònda se pitaju zasto je prihod od turizma mizeran u poredjenju sa okolnim mestima. Neko se malo preracunao. Uostalom i sadrzaji u starom gradu su nula, trgom dominira i muzej zrtvama srpske agresije. Cuj koliko je to interesantno englezu ili kinezu koji bi da se zabave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna