Autor: Radiosarajevo.ba

Život
24.07.2017.
07:29 > 11:57
Kalcijum je najvažniji i najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu koji ima izuzetnu ulogu u očuvanju zdravlja i vitalnosti. Najčešće ga nalazimo u kostima i zubima.
  • Carnivore

    25.07.2017 09:03
    Kad počne da te radi keleraba
    http://zicer.org/wp-content/uploads/2016/05/Cfr5FbVUEAAIA0P.jpg
  • Dragan

    24.07.2017 18:23
    @Veganka
    Volim salatu, nije da ne volim. Ono što ne volim je kada potpisani "vegani" krenu sa objašnjavanjem kako organizam vari. U nekom momentu uvek ide rečenica tipa "mleko je samo majčino mleko", pa "ne varimo meso" i slično.
    Neću se baviti istorijom ljudske vrste i kada je homosapiens počeo da kuva, peče hranu, da radi mužu, i od mleka (raznih domaćih životinja) pravi prerađevine.
    Samo bih podsetio, da naši dedovi (eto, uzimam samo poslednjih 100 godina evolucije), su redovno uzimali razne mesne, mlečne i druge prerađevine. Moj deda je doživeo 86 godina, moja tetka je na 78. i ne namerava da staje.
    A vi nabeđeni vegani, vegetarijanci, cross-fitovci i drugi, samo pustite da jedemo ta hoćemo. A vi takođe jedite šta hoćete. Znam da ćemo vam davati pomen, pre nego vi nama
  • dule

    24.07.2017 16:19
    Evo konačno i ja da se složim sa Vegankom:

    Toliko mleka nam zaista nije potrebno.

    Treba da ostavimo samo toliko da imamo za jogurt (ne ide burek bez jogurta) i sir naravno, kakvo je to meze bez sira (a i sendvič naravno, pice, ...).

    A ostalo što pretekne da izbacimo mlečne rase i počnemo da gajimo angus rasu, što je to prelepo meso, što je to stejk fantastičan.

    Podrška Veganki, napred angus, živeo stejk.
  • Gorštak

    24.07.2017 16:18
    @Veganka
    Ne konzumiranje hrane životinjskog porekla utče najviše na mozak! On bude ispran i sklon lakim manipulacijama, što se vidi iz komentara!
    U ovim krajevim ljudi gorštaci koji se hrane isključivo mlečnim proizvodima i mesom, izuzetno dugo žive u odnosu na populaciju "salatara"!
  • Veganka

    24.07.2017 15:25
    Ljudski organizam nije u stanju da apsorbije kalcijum iz životinjskog mleka i mlečnih proizvoda.
    Ono što se dešava prilikom konzumacije mleka i mlečnih roizvoda jeste da radi varenja organizam mora da crpi fosfat iz kostiju koje su po sastavu kalcojum-fosfat, te kosti postaju porozne i nastaje oboljenje osteoporoza, a prethodi joj kazeomorfinska zavisnost, koju slede dijabetes, rak dojke, ginekomastija, hormonalni i imunološki poremećaji i oboljenja.
    U delovima sveta gde se mleko i mlečni proizvodi ne konzumiraju, nema ni osteoporoze niti mnogih drugih oboljenja koje izaziva neprirodna konzumacija životinjskog mleka i mlečnih proizvoda od strane čoveka.
    Čovek je kao i svaki sisar predviđen samo za majčinsko mleko, i to u kratkom periodu dojenja, nakon čega dolazi do promena u biohemiji probavnog trakta, te čak i majčinsko mleko postaje teško svarivo ili nesvarivo.
    http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna