Autor: Jutarnji.hr

Život
13.08.2017.
13:18
Svaki roditelj želi da se njegovo dete hrani zdravo, ali to nije uvek moguće. Forsiranje može izazvati kontraefekat, pa mnogi pre ili kasnije popuste dečjim željama.
  • @Veganka

    14.08.2017 22:31
    A ustvari ne. Ustvari u kolektivnom nesvesnom, sto je neko nasledje vrste, postoji strah od jedenja biljaka - povrca i voca, jer je ono kroz daleku istoriju nasih predaka cesto bilo otrovno. Otpor prema biljkama je zastitina reakcija malog deteta i tek treba da nauci to da jede kroz odrastanje. Potpuno razumem tvoj otpor i gadjenje prema jedenju zivotinja, ja ih ne jedem vec dve decenije, ali neistinama umesto cinjenica se nikad ne moze postici mnogo, takodje ni sa agresivnoscu umesto saveta. Aresivna kampanja i gde joj mesto nije vas cini izvorom podsmeha i daje suprotan efekat onom koji zelite da postignete.
  • Kojot

    14.08.2017 10:40
    Kako da privolite decu da jedu povrće? Nikako! Kad vide roditelje kako mrndžaju mesinu - kakav im primer daju?
  • Orwell Vegan

    14.08.2017 10:21
    Istina
    Ogranicenost mesozdera je prouzrokovana upravo konzumiranjem mesa i mleka, odnosno zavisnoscu celija. Ta ishrana otupljuje i podrzava duhovnu lenjost, neracionalne odluke. Ovaj zacarni krug moze se prekinuti jedinom ispravnom odlukom konacnog odricanja zbog sebe i zbog zivotinja.
  • Veganka

    13.08.2017 23:21
    Deca nemaju problem sa jedenjem povrca jer je to prirodna hrana za ljude.
    Problem imaju deca nekrovora tj. lešojeda koji ih prvo naviknu na żivotinjsko mleko, jaja i meso, pa posle toga pokušavaju da im u ishranu ubace i povrće, i to upravo zato što su mleko, jaja i meso nezdravi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna