Autor: Vijesti.me

Život
13.08.2017.
13:30
Veličina i oblik zenica može da otkrije da li je životinja lovac ili plen, pokazalo je istraživanje kalifornijskog univerziteta Berkli.
  • glupost

    13.08.2017 19:50
    "Iznenađujuće je to što smo primetili da su uspravne zenice najviše povezane s predatorima koji su bliže zemlji", rekao je Banks. "Pa tako domaće mačke imaju uspravne zenice, ali velike mačke, poput tigrova i lavova, nemaju. Njihove su okrugle, poput ljudskih ili psećih."

    Domace macke kao i sve male macke love nocu, a tokom dana na svetlu skupe zenice da bi im manje svetlosti dopiralo do ocju, i obrnuto. Fotografi znajun o cemu privcam, u pitanju je tzv. "otvor blende" kojim se regulise kolicina svetlosti koja ulazi u aparat a u slucau macaka u oko.
    Tigrovi i lavovi love danju, a ne nocu, te imaju potpuno drugaciji vid tj. oci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna