Autor: N1 Hrvatska

Život
20.08.2017.
07:11 > 06:56
Piće ima najbolji ukus kada je napravljeno prema tačnom receptu i posluženo u odgovarajućoj čaši, u optimalnim uslovima.
  • Prva ruka

    23.08.2017 07:22
    Uvek narucivati pivo u flasi.
    Kada se pije strano, toceno pivo, velika verovatnoca je da ce neka od kasnijih tura, kada ljude vec uhvati alkohol, biti domace, najjeftinije pivo, a na racunu ce stojati kao da ste celo vece pili skuplje pivo.
  • noch

    22.08.2017 20:06
    Schluß
    Uvek "ide fora": kad dođu "oni" gosti i gazda se ozbiljno uzruja; konobar se tada po inerciji "presamiti" od servilnosti i služi "nur frisch und echt.
  • kraduckanje

    22.08.2017 11:50
    Svaka čast konobaru na iskrenosti. Evo samo moj primer: sedimu jednoj "bašt" u centru. Naručim sok, borovnicu. Prvo, dok nije doooneoooo, pa, mala flašica probijen zapušač i stavljena slamčica. Gledam, svašta! A, ukus beše pola voda-pola sok. Baš kako navodi kKnobar
  • msp

    21.08.2017 18:17
    @konobar
    Bravo iskreno i tačno.Mahom svi to znaju al eto vole da odu u kafić potroše koji dinar odahnu od dece žene.
  • crvenkapa

    20.08.2017 15:10
    ... Pa što idete u kafiće??? Sedite kući i sami sebi udovoljvajte!!! Možda ni onda nećete biti zadovoljni???
    @
    U kafiće idem samo da bih se video sa nekim pijanstvo me uopšte ne zanima. Uglavnom svako uzme jedno ili dva pića i ne razmišljamo koliko u njima ima vode, leda, magle ili šta već. Mogu samo da budem zadovoljan ili ne društvom sa kojim sedim a za kafiće me baš briga svi su manje više isti. Veruj mi da bih uvek radije sedeo kući pošto mi je muka od javnog terora većine ali u kafiću pobegnemo od žena i dece na sat ili dva. I baš me briga koliko su konobari plaćeni i da li su zadovoljni bakšišem neka menjaju posao kao i svi ostali ako hoće bolju zaradu.
  • Dekins

    20.08.2017 15:00
    Šatorski konobari
    @konobar
    Možda negde ima i istine , po vašarima gde si radio , debeljača, šabac, ruma da se ne uvrede vašari. A velika većina ugostiteljskih objekata vode računa o tome i takve "konobare " udaljavaju zbog igleda a ti si upravo naveo sve ono što si radio.
  • @Čiča Gliša

    20.08.2017 14:09
    I ostaćemo kod kuće. Al ćeš onda i ti. Pa razmisli još jednom...
  • Konobar

    20.08.2017 13:05
    Godinama sam u ugostiteljstvu, ima istine u svemu napisanom.
    1. Ako naručite limunadu,nes,tursku kafu, eventualno espreso, račun nećete dobiti jer to ide direkt konobaru, šankeru, to nikad niko ne kuca.
    2, Inspekcije dosta proveravaju tako da što se tiče sanitarne i svega drugog od papirologije to se uvek drži uredno. Na svakom mestu gde sam radio to se poštovalo.
    3. Kokteli. Dobićete 20% alkohola, ostalo je led i sokovi, žestina umesto 0.03 se sipa 0.01 i to u 90% lokala to potpisujem. Na 350din koliko košta, šanker i konobar se ugrade 200din. Nalićete se soka za dobre pare.
    4.Pivo iz bureta tj točeno. Gde je slabiji promet tu pivo duže stoji, cevi se usmrde i onda dobijete smrdljivo pivo. Postoje dve vrste točenog. Za kafane i festivalsko. U festivalsko pivo u bure se dodaje određen procenat vode tako da na festivalima pijete do iznemoglosti i dobijete glavobolju, smeće od piva. Postoje kafane koje prodaju i to pivo. Uvek uzimate flaširano. U gužvi ako ostane celo ne otvoreno pivo, vraća se u šank i vi možda to dobijete. nek pred vama otvara.
    5.Vino je u 70-80% slučajeva iz tetrapaka al ga preliju u boce pa kao toče ako neko gleda.
    6.Čaše. Za pivo se guraju 0.4 koja izlgeda kao 0.5 i dok ti doda penu on ti sipa 0.3 na kraju a vi mislite da je 0.5. On se tu ugradi za 0.2 piva i tako celo veče i on bude dobar 10 piva po buretu, čista kinta. Provereno.
    7.Čašica za rakiju. ako je na dnu jako debela(staklo) to je 0.02 al izlgeda kao 0.03. Opet se ugradio a vi kratki.
  • Nervirach

    20.08.2017 12:44
    Pa koliko se sire kafici ne verujem da im je lose sto nas sluze.
  • Čiča Gliša

    20.08.2017 12:06
    i treba!
    ... Pa što idete u kafiće??? Sedite kući i sami sebi udovoljvajte!!! Možda ni onda nećete biti zadovoljni???
  • Seka Persa

    20.08.2017 10:18
    Ljudi? Kolika je dnevnica tim konobarima? Šta trpe od Vas gospode koja verovatno ne ostavite ni paru bakšiša?

    (Znate li da postoje mesta u zlom svetu gde vam DODAJU 12.5% na racun za uslugu. Posle PDVa! Horor!)
  • Anonimus

    20.08.2017 08:51
    Bez leda pa nek je i mlako
    A zato je konobar besan kad tražim dupli gorki list samo sa kriškom limuna bez leda.
  • Milos

    20.08.2017 07:47
    klepanje
    Sve to je sitno,nervira me kad mu platim a ne dobijem PDV racun a naplati mi i PDV. Znaci nije ti dosta sto si uzeo marzu na picu vec si ukrao drzvai PDV i mene kao gosta namagarcio. Potrebne su mnogo vece kontrole ugostiteljskih objekata, jer se ogromna sredstva ne ulivaju u budzet. Dali neko kontrolise ugovore o sponzorstvu,ugovore sa pivarama i dobavljacima kafe,radno vreme i strucnost konobara.Sanitarnu ispravnost pribora i osoblja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna