Autor: Dejli mejl

Život
16.09.2017.
22:38
Naučnici Univerziteta u Njukaslu u Velikoj Britaniji otkrili su da gubitak manje od grama masnoće u pankreasu može da podstakne ponovnu proizvodnju insulina, čime se suzbija dijabetes tipa 2, prenosi Dejli mejl.
  • Kolex

    26.05.2023 09:18
    Evo da napisem par reci i objasnim neupucenima niko vas ne tera da jedete granje,jaja i to kako kaze neko sa imenom "Vegani stručnjaci" postoji i druga vrsta hrane kao sto su piletina,hrana koja sadrzi vlakna,riba,pastrmka,tunjevina,curetina i hrana koja je zdrava kao i razne salate evo ja sam dobio dijabetes tip 2 a regulisem ga ishranom tako sto jedem sve gore navedeno i drzim secer u krvi pod kontrolom a kako sam dobio ovo smece od bolesti pa tako sto sam unosio nezdrave masčine,rostilje,slaninu,svinjetinu,sireve mislim na trapist kupovni i to,previse kokakole u kojoj ima cistog secera cak 20 kasikica cim od cega se stvori masnoca oko pankreasa i ne moze da luci dovoljno insulina.
  • Vegani stručnjaci

    24.09.2017 20:02
    Da imate pojma...
    ...malo bi pročitali o toj tzv. Danskoj dijeti od 600kalorija koja je bazirana na jajima, mesu, povrću i siru u minimalnim količinama. Samo lud čovek ide na dijetu sa granjem jer kod granja fali proteina (nemoj da smarate o soji jer je upotrebljivost proteina u soji i sl biljkama 10-15% dok je u mesu 80%min) fali vitamina tipa B12 (važnog za moždane funkcije što je vidljivo kod vegana) i telo u nedostatku istih troši sopstveno meso da nadoknadi potrebe. Jesti samo biljke je podjednako glupo kao i jesti samo meso. Umerenost i raznovrsnost su recept za zdrav život ali ljudima koji su preživeli traume svaka teorija i ludorija su bolje od sumorne stvarnosti
  • Orwell Vegan

    17.09.2017 22:50
    Istina
    Najgore je kada je neko glup, a uporan. A takvih nije malo.
  • @Mesožder

    17.09.2017 21:04
    Pa upravo si se samom sebi pokakio u usta i komentarisao u prilog vegana i vegetarijanaca. Da, u 600 kalorija stane dva prceta hleba sa pastetom (dobro, malo si preterao, ali uzmimo radi poente), ali je to u isto vreme nekoliko obroka punih tanjira veganske hrane. Veganski nacin ishrane ima svojih raznih nedostataka, nije za svakog i za svaka stanja i bolesti, ali nema nikakve sumnje kad je dijabetes u pitanju da bi mogao da potpuno preokrene zdravstveno stanje coveka koji boluje od ovoga.
  • Mesožder

    17.09.2017 18:41
    600kalorija
    Uopšte nema veze šta jel neko čitao tekst? Bitno je nagurati 600kalorija što je jako malo. Npr to je 2 caše soka ili dva parčeta hleba sa paštetom. Oni kažu da se gladuje extremno 8 nedelja da izazovu totalno smanjenje masti pa i u pankreasu. I to važi isključivo za tip 2. Vegani i ostali sektaši odmah koriste za nebuloze o mleku i mesu tj podstiču na besomučno masakriranje jadnih biljaka i njihove dece. Bogu hvala pa ih je malo
  • MonteDushano

    17.09.2017 08:17
    Dobro, ali šta jesti konkretno? I biljke, kao što su pirinač, može takođe loše da utiče na šećer u krvi..
  • Orwell Vegan

    17.09.2017 03:44
    Istina
    Neka lepo kazu masnoce zivotinjskog porekla, dosta je bilo zavlacenja: ljudima treba reci istinu, a to je da ishrana mesom i mlekom nije dobra za ljudsko telo.
  • Milica

    17.09.2017 02:55
    Odavno se zna da su mleko i mlečni proizvodi glavni uzročnik dijabetesa, a nedavno je utvrđeno da je i meso uzročnik.
    http://ba.n1info.com/a203168/Lifestyle/Lifestyle/Naucnici-imaju-dokaz-Meso-je-opasnije-nego-sto-ste-mislili.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna