Autor: B92

Život
15.11.2017.
00:09
U Britaniji je običaj da se tele odvoji od majke 12 sati po rođenju, a ovaj tužan trenutak zabeležen je na jednom lokalnom putu gde je krava jurila za automobilom i prikolicom u kojoj se nalaze njena deca.
  • Veganka

    15.11.2017 12:10
    @Gadno i jadno
    "čovek kao biće koje je navodno najinteligentnije i najsvesnije, bi trebao da bar bude human prema životinjama, u smislu da ih za svoju ishranu žrtvuje nežno i sa poštovanjem i zahvalnošću."

    Kako bi se vi osećali da neko vašu decu i vas žrtvuje "nežno i sa poštovanjem i zahvalnošću"?! Shvatate li nivo licemerja i odsustva empatije i morala toga što ste napisali?! Molim objasnite kako se to "nežno" neko kolje?! Kako vi to nzamišljate da izgleda, a izgleda ovako
    https://www.youtube.com/embed/t0FRfwF9G5A




  • Gadno i jadno

    15.11.2017 11:31
    Neke životinje su po svojoj prirodi predatori, neke su žrtve. Tako je skrojena ova planeta lanaca ishrane. Ipak, čovek kao biće koje je navodno najinteligentnije i najsvesnije, bi trebao da bar bude human prema životinjama, u smislu da ih za svoju ishranu žrtvuje nežno i sa poštovanjem i zahvalnošću. Pri tom da poštuje prirodne zakone, kao npr. da svaka majka voli, svesno ili instiktivno, nebitno, svoje mladunce, da ih ne odvaja na silu, da omogući životinjama dostojan život u prirodi, da ih žrtvuje bezbolno i sa što manje stresa. Naravno, tada se ljudi ne bi mogli daviti u kojekakvim nekvalitetnim mesnim proizvodima, nego bi meso jeli kao delikates, nedeljom i praznikom. Da li ćemo ikad doživeti viši nivo svesti ljudskih bića, a zbog toga i mnogo lepši život na ovoj planeti?
  • Ivana

    15.11.2017 09:56
    Mlekari svuda u svetu a ne samo u Britaniji ubrzo po rođenju odvajaju telad od majki. To je standardna praksa, pritom muška telad idu na klanje jer ih smatraju beskorisnim otpadom industrije, a ženska u proizvodnju mleka, gde će i ona biti ubijena za 4-5 godina iako im je životni vek 20.
    Pogledajte ovaj dokumentarac o mlekarskoj industriji:
    http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=6



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna