Autor: Fena

Život
14.12.2017.
17:10 > 17:38
Ulaz u rimski Panteon, jedan od najočuvanijih drevnih svetskih spomenika kulture, naplaćivaće se od maja 2018. godine, najavilo je italijansko ministarstvo kulture i turizma, dodajući da će i dalje biti besplatan za osobe koje prisustvuju verskim službama.
  • Ex chapman

    15.12.2017 14:59
    @kuzze
    Kupolu u Firenci (ako mislis na Duomo) nije pravio Mikelandjelo vec Bruneleski. Inace se nigde ne naplacuje ulaz u crkvu, cak ni u Sv. Petra u Vatikanu. Ovo je presedan koji katolicku crkvu vraca u 'slavna' vremena renesansnih papa, inkvizicije i simonija
  • kuzze detelinara

    14.12.2017 18:57
    pa valja ga održavati
    vredi svaku paricu koju date, ispirčaće vam vodiči sve o otvoru i rupicama u mermeru na podu, pa i onaj genije Mikelanđelo je iz dubokog poštovanja napravio manju kupolu u Firenci., hiljadicu i po godina kasnije. Vidljiva crna tačka na fotografiji su zapravo vrata visoka dva metra. Po tom mermeru gazili su imperatori pre skoro 2000 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna