Autor: agencije

Život
16.01.2018.
14:56 > 15:21
Belgija prednjači kada je u pitanju konzumiranje alkohola s više od 12 litara po glavi stanovnika godišnje, pokazalo je novo istraživanje kojim je obuhvaćeno 38 zemalja, uključujući Srbiju, koja se našla na 12. mestu.
  • Jovan

    18.01.2018 07:56
    Hahahaha, jako mi je dobro kako je ovaj Kokotičević ostao bez argumenata u raspravi sa dijasporcem, pa prekopirao, ni manje, ni više, nego tekst sa vukajlije, pa hahahahaha! Kokotičeviću, priznaj da si pogrešio, zahvali se na čoveku što te je naučio nešto novo danas i nastavi svojim putem, nema razloga za gorčinu, nemoj biti još jedna sujetna srbenda :-).
  • Kokotičević

    16.01.2018 19:50
    @dijasporac
    Dijasporac-transformers (izvor https://vukajlija.com/dijasporac-transformers)
    Lik iz nasih krajeva koji se sticajem okolnosti zbrinuo u nekoj od razvijenijih zemalja,prvenstveno zbog bolje zarade novca,ali se nije bas najbolje snasao. Hrga,radi,ćuti, trpi. Njegova transformacija se dogadja u sezoni dolazaka u rodni kraj. Tada on od najobicnijeg radnika postaje dzek u svome kraju u novom modelu patika,sa zadnjim krikom mobilnog telefona. Rent a car je neizbezan,kao i krupna novcanica u njegovom koznom novcaniku,a naravno isprskan je i nekim njemu poznatim parfemom.Jebi ga,valja pokazati kako se tamo dobro zivi.

    P.S. Prestani da piješ čist alkohol, pređi na alkoholne napitke!
  • Nikola

    16.01.2018 19:41
    Objasnjenje
    U tekstu se govori o kolicini alkohola. Dakle ako pivo ima 5 posto alkohola, to znaci da u 100 litara piva ima 5 litara alkohola. Vodka ima 40 posto alkohola, pa u 100 litara vodke ima 40 litara alkohola. E sad to mozda zvuci mnogo, ali evo npr. Francuzi popiju po casu, dve vina na dan i to im dodje negde tih 11 litara alkohola godisnje. Mislim da je ovo radjeno na osnovu legalno prodatog alkohola. Tesko statistika moze obuhvatiti rakiju koju sami napravimo i popijemo, a takve kolicine alkohola u Srbiji nisu male. Verujem da Belgija ima mnogo uredjeniji sistem proizvodnje i prodaje alkoholnih pica i da su zato u vrhu.
  • Inspektor Višekruna

    16.01.2018 19:29
    Fenomenalno!
    U nečemu smo u prvoj polovini, štaviše u trećini!
  • dijasporac

    16.01.2018 18:19
    Uzgred, bode mi oci, ocito ne znas zasto se koristi izraz "maksim po diviziji", maksim nije licno ime pa da ga pises velikim slovom, maksim je nemacki mitraljez iz WWI koji je bio jedno od najubojitijih oruzja svih vremena pa mu je u "slavu" ostala i ta kovanica koju koristis.
  • dijasporac

    16.01.2018 18:14
    Genije, odes na internet, tamo otvoris nesto sto zovu search engine, ukucas unutra "alcohol consumption per capita" i otvoris jedan od linkova koji ti iskoce. Tamo dobijes listu drzava po ukupnoj konzumaciji alkohola (etil alkohola) po glavi stanovnika, a ako zelis da vidis ko trosi koliko litara piva, vina ili votke po glavi stanovnika ukucas u tu search engine "beer consumption per capita" i gle... ispadne da Cesi trose 142 litra piva po glavi stanovnika godisnje. Nije tesko, samo treba znati koristiti internet i za nesto drugo a ne samo za komentarisanje bez razumevanja.
  • Kokotičević

    16.01.2018 17:34
    @dijasporac
    Ne znam koju si (ako si uopšte) školu završio, ali nemoj da lupaš ko „Maksim po diviziji“ i da mešaš osnovne pojmove. Ne pije se alkohol, nego se pije napitak koji ga sadrži. Po tebi je isto popiti 1 litar piva i 1 litar votke!!!! Gde ti je mozak? Ovo što si napisao da svako može da komentariše (zahvaljujući internetu), upravo govori o tebi samom! Idi upiši neku večernju školu i nauči osnovne pojmove iz hemije i nemoj da se proser*vaš!
  • dijasporac

    16.01.2018 17:13
    @Kokoticevic
    Genije, zamisli da autori istrazivanja nisu znali da pivo i votka nemaju isti procenat alkohola., istrazivanje je radjeno po litru alkohola tako i pise ali druga stvar je sto ti to ne umes da rastumacis. Internet je dao mogucnost i pravo da svako ma bas svako ima misljenje i mogucnost da ga javno izrazi, koliko god oni nemali veze sa mozgom.
  • Kokotičević

    16.01.2018 15:47
    Pogrešno poređenje
    Zašto se porede babe i žabe: Pivo ima 5% alkohola, a votka 40%! Po meni, ubedljivo na prvom mestu su Rusi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna