Autor: Nezavisne novine

Život
22.01.2018.
08:00
Petogodišnja devojčica Bruk Evans dobro zna šta su računi, jer svake nedelje plaća svojoj majci Esens Evans stanarinu, struju i ostale redovne troškove.
  • MatoraKonjina

    22.01.2018 14:19
    Nije prerano. Pravo je vreme.
    U mojoj porodici su npr. vladali modeli "neka mama će", "ne možeš ti to, pusti ja ću" i sl.
    Sad se roditelji iščuđavaju što sa preko 30 godina (pošto jelte, živim s roditeljima) silazim da nacepam drva tek kad mi se kaže, pa uglavnom moraju oni sa preko 60; kako se nikad ničeg sam ne uhvatim da uradim oko kuće i u kući; zašto mi je mrsko da spremim sopstvenu sobu, pa uglavnom živim u neredu; zašto zabušavam u stvarima koje sam preduzeo da učinim svoj život boljim. Oni i dalje nastavljaju sve da rade sami, čak ne pokušavaju ni da mi traže pomoć pa još ispadnem kriv i pred sobom i pred njima što eto "meni ne vredi govoriti šta treba da se uradi ako ne vidim sam". I ne vide da to nije problem samo moje odgovornosti, koja objektivno postoji, već je barem delom i do vaspitavanja.

    Ja sad kao matora konjina došao sam u situaciju da me prokastrinacija parališe do te mere da trošim zarađene novce na stručnu pomoć. Fakultet nisam završio, a prema testiranju u mensi natprosečno sam inteligentan. Pravite, dakle, od svoje dece ljude kakvi bi trebalo da budu kad odrastu. Pravite ih takvim odmah. Mnogo će im biti teško ako pod stare dane budu morali da "menjaju sebe" da bi bili uspešni i iole zadovoljni sobom i svojim životom. Ne štitite svoju decu od rada i obaveza. I viša roditeljske ljubavi i zaštite škodi jednako koliko i manjak.
  • Tata

    22.01.2018 08:47
    @Rade
    A našim mladima baš trebaju najnabudženiji telefoni od 300-400 ili više evra?!
  • Rade

    22.01.2018 08:21
    Ideja jeste dobra samo je malo prerano za taj uzrast .Veliki problem jeste za mlade u bogatijim zemljama je da neznaju da trise novac i kupuju stvari koje im nisu potrebne .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna