Autor: Tanjug

Život
05.02.2018.
12:19
Istraživanje naučnika sa američkog univerziteta Stenford, predvođena doktorom Ronaldom Levijem, pokazalo je da je vakcina protiv raka uklonila tumore iz tela miševa, čak i u fazi metastaze.
  • Stimulacija

    06.02.2018 08:47
    @Vlada
    Šteta što ne stimuliše razvoj neuronskih veza...
  • Trollll

    06.02.2018 08:43
    Samo da im ne izazove autizam!

    ;-)


















    .
  • Vlada

    06.02.2018 00:06
    ---
    Pitanje svim istinski pametnima - šta vakcina stimuliše što organizam već ne poseduje kao zaštitu? Ajmo, naučeni modifikovani genijalci.
  • mrva

    05.02.2018 19:41
    Jednu stvar bih uveo kod buduće primene ovog leka. Zabranu korišćenja za sve koji ne veruju u "zapadnu" medicinu, naučna dostignuća i slično. Pa lepo kad zapate neku tumorčinu, kod homeopate na selo pa da se leče belim lukom, koprivom i vodom. Odnosno još bolje - samo vodom. Ovako su "pametni" i u svojoj gluposti i neznanju pljuju i negiraju mukotrpan rad vrhunskih naučnika koji svoje živote posvećuju otkrićima, ali zato kada zagusti i dođe do teškog oboljenja koje nikakava homeobaba ne može izlečiti ipak trče kod "klasičnog" doktora po hemoterapiju ili drugi lek. Dakle, bilo bi skroz primereno da takvi ostanu dosledni svojim uverenjima i u trenutku najteže muke i da se ne koriste dostignućima zapadne medicine. Slično treba postupati i sa protivnicima drugih vakcina. Nećeš da se vakcinišeš - ne moraš. Istog časa kada se dokaže da si inficiran bolešću koju vakcina sprečava, izolovati te u karantin kako bi se ostali članovi društva zaštitili. Tamo slobno možeš da umreš, a pravo na izbor ti nije bilo ugroženo.
  • dobrotvorka

    05.02.2018 18:15
    BRAVO
    Za naučnike!
  • @Vlada

    05.02.2018 17:53
    ne, prouci jos
    Ne, vakcina je bioloski modifikator imunog sistema protiv odredjene vrste bolesti i moze biti profilakticka ili terapijska.
  • G

    05.02.2018 17:45
    @Vlada - vakcina je lek koji služi da pomogne organizmu da stekne prirodni imunitet za određenu bolest, što ovaj lek i jeste. Da ste pažljivije pročitali tekst shvatili biste da se ova konkretna vakcina ne može davati preventivno jer se "koristi na lokalnom nivou i stimulišu se ćelije zahvaćene tumorom", te stoga ne može da se daje nekome ko nije oboleo od tumora za razliku od vakcina namenjenih bolestima čiji su uzročnik virusi. U kratkim crtama, LEK koji vodi izlečenju se može nazvati VAKCINOM jer ste vi neobrazovano lice koje pogrešno misli da zna šta je vakcina.
  • Vlada

    05.02.2018 15:49
    Kako se LEK koji vodi izlečenju može nazvati VAKCINOM, ako je vakcina stvar PREVENTIVNE ZAŠTITE, a ne lečenja???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna