Autor: B92

Život
15.02.2018.
10:47
Tridesetogodišnja pacijentkinja, koja je insistirala na tome da ostane anonimna, ušla je u istoriju kao prva transseksualna žena koja je uspela da podoji svoje dete.
  • Lala

    15.02.2018 18:38
    Crnjak
    Vulin i Stefanovic su redovni kod Vucica.
  • Lea

    15.02.2018 16:16
    A ko se pita o zdravlju tog deteta? Toliko tog zabranjenog leka je konzumirao/la, a utvrđeno je da se toksini iz majčinog tela putem mleka prenose na bebu. Meni ovo deluje kao ekstremno sebičan čin.
  • pogresan naslov

    15.02.2018 11:54
    ne, 'muskarac' NIJE podojio dete.
    nego je transeksualna osoba podojila dete.
    bioloska je cinjenica da zene imaju XX hromozom u svakoj celiji svog tela, pa im to omogucuje razvijanje rodnih atributa (izmedju ostalog i mogucnost dojenja)
    a muskarci imaju XY hromozom u svakoj celiji svog tela - osim u spermatozoidima, sto je onako bas ironicno :)
    pre sto godina u Kini definicija 'lepe zene' su bile povezana stopala; deci zenskog pola su stopala fizicku ubogaljena da bi se kada porastu one mogle nazvati 'lepima' i 'privlacnima'...
    povezivanje stopala se moze definisati kao 'eugenika' - fizicko upravljanje/'obogavljenje' zarad kulturalnih normi
    a ovo sto se danas desava - seckanje, paranje, sivenje & krpljenje ljudi da bi 'postali' po standardima ljudske zajednice 'zene' ili 'muskarci' je isto EUGENIKA
    'osecanja' jedne osobe, nikad, ni uz kakvu operaciju, ni uz golgotu koja te operacije nose sa sobom, ni uz kakve izmisljene krstenice nece promeniti HROMOZOM
    negiranje ovih bioloskih/genetskih zakonitosti i cinjenica se zove lizenkojizam (lysenkoism)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna