Autor: Hina

Život
17.02.2018.
15:20
Rizik prerane smrti više je nego udvostručen kod samohranih očeva u odnosu na samohrane majke ili očeve koji su u braku, pokazala je kanadska studija.
  • @milicica

    18.02.2018 00:11
    "Da je studija objektivna..."
    To je to: da je studija objektivna žene bi bile ugrožene! Nema druge i ne može biti!
    Samo ostrašćeno i sa predrasudama. "Oni piju, tuku, a lude žene rade za njih..." posle se ogradiš sa "čast izuzecima" i sve korektno.
    Šta misliš koliko bi neko bio na slobodi da je nešto slično tebi napisano o žrenama?
  • Deja Udruženje očeva

    17.02.2018 22:50
    @Milicica
    Klasičan stereotip, muškarac ne zna da kuva, a pije. Samo jedno pitanje, a kako je postao samohrani otac, žena se odrekla dece? Ma daaaaa, samo tako i može. A čini mi se da si ti jedna od tih koja se odrekla dece i prepuna si predrasuda. Da ne zaboravim da te pitam, kojim si se (nedozvoljenim) sredstvima borila protiv bivšeg?

    Muškarac kao samohrani roditelj nije prihvaćen ni u našem društvu najbolje, predrasude na sve strane, od toga da neće znati da okupa bebu do toga da neće umeti da skuva, uči, izvodi, bavi se društvenim aktivnostima, upegla, ušije, zagrli i poljubi, pokaže emocije... Kada otac radi upravo ove stvari koje inače radi kada je u braku (ne mislim na one koji nikada ništa ne rade, takvi ni ne dobijaju decu na samostalno vršenje roditeljskog prava) on praktično bude viktimiziran od sredine jer "to nije normalno". Pored osuda na koje nailaze, oni se sreću i sa brojnim preprekama, svugde i dalje piše da je mesto rezervisano, prolaz ubrzan, prednost... za majke sa decom, poslodavci nisu naklonjeni, šefovi su ljubomorni i još mnogo šta, a oni su samo roditelji. Drugo, promocija zdravlja je naklonjena ženama i to je u redu, ali zašto niko (pa eto ni naše udruženje do sada nije, a sada vidim da treba) ne radi na promociji zdravlja muškaraca. Vreme je da se nešto promeni u svesti građana.
  • milicica

    17.02.2018 18:50
    ja smem da citam
    Da je studija objektivnija videlo bi se da ne samo nezdravo zive jer jedu brzu hranu, znaci ne kuvaju, manje rade a vecina njih mnogo pije jer boze moj oni su razocarani a lude zene rade i za njih i za decu i jos nemaju pravo glase pa dobiju samarcinu i omda se pitam koja je svrha takvih studija, a da ne govorimo o zivotu deteta. CAST IZUZECIMA.
  • Nesmem ni da čitam

    17.02.2018 17:53
    Balkanska pravila
    Kakav je ovo tekst? Šta je ovo, pa samo žene mogu da budu ugrožene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna