Autor: B92

Život
10.03.2018.
19:28
Oduvek smo učili da šareni i crni veš peremo treba prati na 40 stepeni celzijusa, a belo i jako zaprljano na 60.
  • NANA

    13.03.2018 09:09
    BOŽE KAKAV GLUP ČLANAK
    Prema najnovijim studijama... Čijim? Gde?
    Ako su ispitivali u SAD, onda je sigurno tačno, jer, tamošnji običan svet nosi sintetiku, jer se ne pegla i ne mora da se pere na velikoj temperaturi. Koliko je zdrava (sintetika), znaju oni bogatiji, jer je ne nose. Oni spavaju u egipatskom pamuku. Nose veš od najfinijih pamučnih tkanina iz Azije.
    Mi nemamo najfinije svetske tkanine, ali imamo Naš kvalitetni pamuk, i malo manje kvalitetan turski. I znamo, bez "učenih" glava da je to dobro i zdravo. I da se pere na 95 stepeni. A može i da se odkuvava u veš loncu. Sećate se toga?
    Dakle, štedite energiju na nečem drugom. Pranje veša sigurno neće ubiti Planetu
  • @Frapantno

    11.03.2018 09:30
    Samo da razjasnimo ovu vaznu stvar, jer si ocigledno znalac - sta su to bacili i koja je razlika izmedju njih i bakterija?
  • Frapantno

    10.03.2018 23:33
    Bravo! Sapun tanji kožu, a prljave gaće se peru na 40° umesto na 90°.
    Šalu na stranu, ali ovo retrogradno poniranje poprima zaprepašćujuće razmere.
    Ne znam koji idiot je uopšte prao beli veš tj. prvenstveno donje rublje, peškire, postreljinu, kuhinjske krpe i maramice na samo 60°, kada se zna da se moraju prati na maksimalnoj temperwaturi da bi se ubile bakterije, bacili i virusi.


  • mosh mislit

    10.03.2018 20:52
    Dobro ondak. Cekacu leto i 40 stepeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna