Život
12.01.2011.
22:06 > 07:18
Vojvodinu je, prema statističkim podacima, za 11 meseci prošle godine posetilo 4 odsto više stranih, ali 7 odsto manje domaćih turista u odnosu na 2009. Dobar podatak je da je broj noćenja sa 2 odsto povećan na 2,7, dok je trend u svetu bio drugačiji zbog ekonomske krize.
  • Scotch Bonnet

    18.01.2011 12:13
    Hahaha ...
    I ono malo turistickog blaga sto imamo je u zapustenom stanju. Arhitektura po Vojvodini je pravi kiceraj (citaj - ruglo), voznja lokalnim putevima je pravi dozivljaj posle kojeg se ispljuvaju plombe ili jauce u WC-u zbog toga sto je kamen u bubregu krenuo napolje. Hrana je autenticno Vojvodjanska u nekim krajevima sa sveze odranim jagnjetom cija krvava koza visi odmah do ulaza u "restoran" a servira se uz svez kackavalj. Interesuje me da li je doticni gosn Perkovic ikad vozio bicikl pored obale Dunava!? Izgled da nije posto je jos uvek ziv.
  • novosađanka

    14.01.2011 23:44
    Baš smo za turiste
    Dobro kaže Anonimus-prvo sredite kuću pa očekujte goste.To malo napirlitanih salaša gde se uglavnom krka gomila klope i onda treba da se razgleda zapušena okolina po razlokanim putevima,sa divljim deponijama đubreta okolo,sve pohabano,zelenila malo i zapušteno,a tek tzv. kulturne manifestacije!Slaninijade i kobasicijade,torte i ručni radovi,amateri folklora, seoske priredbe kao pre 2 veka, to je kao etno.Na rekama nema plovila, nema rečnog putničkog saobraćaja, ali plovi đubre,a koliko ima kilometara,a ne metara biciklističkih staza i gde sve po Vojvodini?Moja je i volem je,al da je turistička-teško.
  • 13.01.2011 02:38
    Prvo sredite kucu pa pozovite goste
    Voznja bicikla uz zapustenu obalu dunava sa gomilama smeca. Nakon toga sledi voznja autobusima po zapustenim vojvodjanskim putevima punim rupa. A glavna ponuda je obilazak Novog Sada sa zaustavljanjem kod deponije (Prema Rodicu) da se pokazu nase favele, zatim sledi razgledanje naselja kao sto su Grbavica i Nova Detelinara kako bi se predstavila savremena arhitektura Vojvodine i na kraju slag Futoska pijaca koja pleni svojim kontejnerom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna