Autor: Radiosarajevo.ba

Život
01.04.2018.
10:12
Kanadski fotograf Amos Vibe zaustavio se na šumskom putu kako bi snimio neobičnu scenu: ženka risa borila se sa neželjenim mužjakom na vrhu drveta.
  • Biolog

    01.04.2018 18:29
    Iskrivljena ljudska predstava vidi se u tekstu i komentarima. Ko ne poznaje mačke, pomislio bi na ovu mogućnost koja je pomenuta u tekstu. Ali najverovatnije je nešto drugo u pitanju. Prvo, nigde se ne vidi da su u pitanju mužjak i ženka. Drugo, ovako se u svetu mačaka razračunavaju dve ženke konkurentkinje, ili dva mužjaka, mlad i star, u oba slučaja oko teritorije. Ili je neka nova mačka došla na tuđu teritoriji, pa je neki starosedelac progoni. Uveđuju jedno drugo glasnim zvucima, dok se jedno od takmaca ne povuče. U svetu mačaka do parenja dolazi samo kada je ženka u periodu za parenje, nema nikakve tuče i prisile pri tom, oko nje se vrte nekoliko mužjaka, mužjaci se bore koji će biti spretniji da dopre do ženke, a ona određuje dalji tempo polne igre. To traje par dana, dok se sva zrela jaja ne oplode, najčešće od različitih mujaka. Oni to rede javno, bez stida i nasilja, jednostavno su saradnici u procesu održanja vrste.
  • ex Pezos

    01.04.2018 13:46
    Naopako
    I kod zivotinja preovladava gej populacija.
    Vreme je da izmisle "vakcinu" i protiv toga inace dzaba pare za podizanje nataliteta !
  • ju

    01.04.2018 13:18
    jadna zenka... kakav siledzija. :/
    kanda ju je spasao fotograf koji je slucajno naisao pa se muzjak obeshrabrio...
  • Branko

    01.04.2018 12:15
    Uvesce Kanadjani i njima zakon o seksualnom uznemiravanju pa ce onda videti kad ce i kako da se pari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna