Autor: N1

Život
22.04.2018.
22:13 > 22:15
Srednjoškolci u SAD i širom sveta sada počinju da uče kako da razlikuju lažne od pravih, proverenih vesti, u okviru predmeta koji se zove "medijska pismenost".
  • Mile

    23.04.2018 10:46
    Ovakva obuka je dobra bilo gde da se organizuje a naročito bi bila dobra kod nas. Time bi se bar malo otežao rad manipulatorima, spinerima, lažovima, kabadahijama, nemoralnim osobama i inim. I zato, pre kritike u svakom pogledu, podržimo akciju, pratimo je, ocenjujmo njene rezultate i kritikujmo slobodno i nepristrasno. Jednom rečju zahtevajmo, koristeći svoja građanska prava.
  • PravnikNS

    23.04.2018 10:19
    Istina, istina,
    I samo istina - čim negde tako piše, znaš da masno lažu! Šalu na stranu, mislim da bi ovakva obuka trebala i nama, ne samo đacima, već svim uzrastima - pogotovo od 18+, jer ljudi najviše na osnovu lažnih vesti i obećanja uludo traće svoje glasačko pravo na one koje je prosto sramota kako nam dobro ide.

  • Vlada

    23.04.2018 08:01
    ---
    Ako je istina ono što plaćeni novinari žele da se veruje šta je istina a šta nije, onda je ovakva obuka jedna vrhunska manipulacija. U ovo doba, kada smo preplavljeni informacijama, često istina biva namerno iskrivljena na main stream portalima, dok nekada žuta štampa prenosi brutalnu istinu ali joj je kredibilitet loš zbog kategorije kojoj pripada.
    Zaključujem, ništa nije onako kako izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna