Autor: 021.rs

Život
05.06.2018.
08:36
Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ove godine po drugi put oganizuje takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale" u okviru koga traže domaćina koji ima najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta na svom imanju.
  • cvrc

    05.06.2018 13:23
    primite konstruktivnu kritiku ako hoćete, a ako nećete nemojte napadati sagovornika, to je, onako, osnovni bonton. nagradu će dobiti neko sa velikom štalom, jer ima više mesta za laste. znači da nagrada nije samo merilo brige o lastama, nego i bogatstva. eto, to je sve što sam hteo da kažem. da ste nekako definisali dobrobit lasta, i nagrađivali imanje na kojem je lastama najbolje, bez obzira na njihov broj, ne bih imao primedbi. manjim imanjima bi nagrada više značila, a možda se podjednako, ili čak i više brinu za laste nego velika.
  • Ornitolog

    05.06.2018 11:52
    Broj lasti
    @Cvrc zavisi od uslova sredine i od domaćina. Ima ogromnih štala bez ijedne laste, a i manjih sa po 20-30 gnezda. Nagradu treba da dobije domaćin koji ima mnogo lasta. Šta je ovde sporno? Evo donirajte i vi tonu kukuruza za drugog po redu, pa onda još neko koju tonu. Pomozite ljudima koji pomažu prirodi i ljudima umesto što svoje neznanje, lošu volju i nerazumevanje istresate po tastaturi.
  • UFOlog

    05.06.2018 11:34
    Tužna priča iz kraja
    Mi smo u ulazu na Limanu 4 imali dvadesetak, sve dok predsednica kućnog saveta nije odlučila da kreči, pa majstori sve polupali. Ptići mrtvi i izgaženi na sve strane, odrasle laste u panici, mi stanari zatečeni i zgroženi. Horor! Da vam ne pričam... Od tada ima jedno 5-6 godina i, naravno, nikad više nisu pokušale da sviju gnezda.
  • cvrc

    05.06.2018 10:47
    a da li broj gnezda zavisi od veličine i broja štala, ili je lastama u redu da se njih tristo nagura u deset kvadrata?
  • Ornitolog

    05.06.2018 09:41
    Veliki i mali
    @cvrc Broj gnezda seoskih lasta uopšte ne zavisi od toga da li je neko mali ili veliki poljoprivrednik. Zavisi od uslova u štalama, broja grla stoke, načina odlaganja stajnjaka i samog domaćina koji će da brine ili ne brine o lastama. Pročitajte uslove konkursa. U njima jasno piše da ne mogu da učestvuju zadruge, kombinati i drugi veliki sistemi. Ekipa iz DZPPSa potrudila se da sve bude transparentno. A šta ste vi uradili za laste?
  • cvrc

    05.06.2018 09:18
    znači favorizuju se oni sa velikim imanjima. pošteno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna