Autor: index.hr

Život
07.07.2018.
10:08 > 10:12
Vlada Holandije odobrila je eksperiment velikih razmera i dozvolila da deset opština legalno uzgaja kanabis.
  • dzo

    08.07.2018 09:28
    upoznat
    Prica sa uzgojem kanabisa u NL je malo drugacija. Prodaja je legalizovana jos odavno po Holandskom zakonu ali po EU zakonima proizvodnja je ostala u mutnim sferama sto je rezultiralo da se moze prodati nesto cega legalno nema u papirima, tako se ta mutna sfera pretvorila u steciste mutnih likova uglavnom iz Afrike i sa Balkana a ti mutni likovi su podizali stopu kriminala i tamo gde je nikada nije bilo. E to bi ovaj eksperiment sa zavedenom proizvodnjom i hteo da eliminise. To je kao da imate kukuruz koji je legalan ali je zabranjen da se gaji, i onda svega i svacega da se profitira... To je ta EU birokratija, niko je ne razume potpuno ali svi ce da je plate i vise puta..
  • Legalista

    07.07.2018 14:53
    Legalizacija marihuane uvodi novac u legalne tokove i omogućava povećanje poreskih prihoda.
    Trenutna nelegalna trgovina obezbeđuje bogaćenje pojedincima (kriminalcim) bliskim vlasti i/ili samoj vlasti koja marihuanu prodaje.
    Legalizacija je u američkoj državi Kolorado dovela do toga da je država ostvarila višak od prihoda od poreza toliko da je svojim građanima vraćala deo poreza koji su platili.
    Jasno je da je ovo političko pitanje u srbiji u smislu da kriminalci koji valjaju marihuanu finansiraju ove nesrećnike na vlasti.
    Legalizacijom oni bi ostali bez svoje privilegije a vlastodršci bes svojih finansijera.
    Dok se ne pojavi neko ko će na izborima obećati potpunu legalizaciju marihuane već ću glasati kako stignrm, kako mi stomak kaže, a kada se pojavi tako neko možda mu se i pridružim u kampanji... Inače tako neko bi samo zbog tog obećanja dobio planinu glasova, bez da puno razmišlja. Eto ideje nekom političaru...
  • Iliiy

    07.07.2018 12:28
    Ma sta znaju ti nadobudni Holandjani.
    Nek se ugledaju na nas najpametniji narod na svetu .
  • Hm

    07.07.2018 12:21
    Ko je u Srbiji odlučio da kanabis treba da je nelegalan. Šta treba da se desi da bi se kanabis legalizovao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna