Autor: BBC Srbija

Život
10.07.2018.
11:46
Uvođenje čvrste hrane, pored majčinog mleka posle trećeg meseca poboljšava bebin san.
  • Andrija Šrek

    11.07.2018 10:29
    ...
    Sa tri meseca je prerano. Većina beba i ne može da konzumira gustu granu u tom uzrastu, zbog i dalje prisutnog "ekstruzionog refleksa", odnosno automatskog izbacivanja iz usta svega što nije tečnost.
    Bebin digestivni trakt je zreo za uvođenje nemlečne, kašaste hrane sa oko 4.5 meseca uzrasta i tada treba započeti uvođenje iste. To je i zvanična preporuka Evropskog udruženja za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i ishranu.
    Preporuka za se bebama ne daje ništa osim (majčinog) mleka do 6. meseca je potekla tokom '90-ih godina prošloga veka od strane Svetske zdravstvene organizacije u svrhu promocije dojenja u nerazvijenim (Afričkim) zemljama u kojima vlada nestašica osnovnih životnih namirnica, a mi smo, zbog tadašnje krize, "upali" u taj program i mnogi stručnjaci su se "upecali" i ne mogu da se oslobode tih (pogrešnih) preporuka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna