Autor: Index.hr

Život
15.07.2018.
12:07
Koliko god se osećale sigurno od neželjene trudnoće, jednako toliko mogu da brinu nuspojave koje se javljaju dugotrajnom konzumacijom pilula.
  • Šta

    17.07.2018 12:53
    da
    Šta da radim, ja kao muškarac imam sve te simptome, a ne konzumiram te pilule?
  • Gordana

    16.07.2018 09:59
    Kontraceptivna pilula je mnogo više od puke zaštite od trudnoće. Dovodi neredovan ciklus u red, smanjuje krvarenje za vreme ciklusa (razumeju oni koji imaju obilne menstruacije), izostaje PMS sa svim svojim negativnim posledicama... itd.

    Međutim, po meni najvažnija uloga kontracepcine jeste to što mladim devojkama koje ne žele trudnoću čuva jajne ćelije do trenutka kada to budu poželele.
  • mmm

    15.07.2018 20:14
    Volim kad ljudi repliciraju sami sebi, mogli bi ste da recimo uopste nemate odnose sa muskarcima, ili mozda to i jeste cilj
  • Shimmy

    15.07.2018 19:32
    @Neko...
    Udelio sam "like" na Vas komentar kao podrska stavu da ovakav vid kontracepcije ne bi trebao da se koristi masovno, ali odgovor na Vase pitanje zapravo postoji.

    Nisam strucan na ovu temu, ali jesam informisan, neka me ispravi slobodno neko strucniji. No nije zadovoljstvo jedini razlog za konzumiranje "kontracepcijske pilule". Bas kao ni prevencija trudnoce. Nazalost neke devojke(verovatno nije bas ni naivno mala brojka) imaju problematicne/neredovne/bolne cikluse, i u takvim slucajevima LEKAR(verovatno direkt ginekolog) prepisuje pilulu koja se pokazala da moze pozitivno uticati na organizam zene/devojke u smislu olaksanja problema oko ciklusa od smanjenja bolova, do redovnijeg ciklusa, itd.
    Takodje postoje slucajevi gde je neko alergican na latex.

    Samo zato sto se kod nas nagomilalo puno nestrucnih kadrova u svim oblastima zivota, nemojmo demonizovati neko brutalno otkrice medicine i nauke generalno.


  • @Neko...

    15.07.2018 19:23
    Upravo tako. Krajnje nepravedno za zene. Posebno je suludo kada procitate pod 3. - smanjio vam se seksualni nagon (ili cesto i nestao potpuno) - preporuka je nastavite da ih pijete na stetu svog zdravlja, a sad uz to i na silu podmirujte svog muzjaka, jer vama su ubile libido potpuno. Inace, sve ovo pobrojano je itekako cesto kod naveliko hvaljenih i preporucivanih hormonskih tableta, gura ih podivljala farmaceutska industrija do mere da se sad daju i za sto drugih stanja, ne samo protiv zaceca.
  • Neko...

    15.07.2018 16:43
    Zašto bi se žene tovarile tabletama kad muškarci mogu da koriste kondome?
    Evo, neka mi neka žena odgovori. Zašto biste ugrožavale svoje zdravlje zato što vaš partner "nema isti osećaj"? Neka izdrži maksimalno, ako neće tako, neka radi "samostalno"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna