Autor: Index.hr

Život
05.09.2018.
13:15
Jedna vlasnica psa ostala je zbunjena pred TV kamerama nakon što je njen četvoronožni ljubimac odabrao meso umesto povrća.
  • Tadija

    11.09.2018 16:24
    Telep
    Moji kerici jedu samo povrce i koziji sir!
  • G

    07.09.2018 11:54
    @Orwell Vegan - gospodine, vi se morate lečiti. Vi ste postali apsolutno uvereni u sopstvenu konstrukciju izvitoperene "stvarnosti" da ste u potpunosti izgubili nit sa realnošću te zbog toga bez prestanka dajete krajnje apsurdne izjave i postavljate kvazi-naučne teze koje nemaju nikakvog uporišta. Morate se lečiti što pre, ovakvi postajete velika opasnost za svakoga u vašoj okolini.
  • mojih 50 para

    05.09.2018 17:51
    @Orwell Vegan
    Pas je evolutivno nastao od vuka. Dakle čovek je uzeo štene vuka, pripitomio ga da mu čuva pećinu a za uzvrat ga je hranio mesom. Ne ovasom, krastavcima, rotkvicama i paradajzom, već mesom.
    U početku dinosaurusi su većinom bili biljojedi. Jeste da je bilo manje mesoždera, ali kako se smanjivala paša za biljojede, tako je opadao i broj mesojeda, predatora. Sličan primer imamo i danas u prirodi. E sad pitanje. Kako promeniti evolutivni tok jednog bića koje je milionima godina prilagođavano da jede tako kako jede i odjednom ga terati da pređe na drugi vid ishrane? Koja je poenta? Da taj pas živi duže? Dobili bi nešto između kornjače i psa. Znači žvaće kao kornjača i kreće se kao kornjača samo nije više pas. Opala mu je dlaka i dobija oklop. Naravno pod uslovom da ga hranite paradajzom jedno 1000000 godina.
    Na kraju bi evolutivno dobili kornjaču. Naravoučenije, ako čovek menja sebe to je ok. Ugradi silikone, prebaci patku sa patka na kokošku (sex change), ali ako taj čovek počne da menja sva druga živa bića oko sebe, onda to postaje besmisleno. Pustite kucu da jede šta hoće, a kornjači dajte paradajz.
  • Vlada

    05.09.2018 16:52
    @Orwell Vegan

    "... postoji i zapis u Bibliji koji kaže... "

    Već ovo te diskvalifikuje iz bilo koje dalje diskusije. Zbog čega smatraš da je Biblija na bilo koji način validan dokument za bilo kakvu diskusiju? Zbog čega misliš da je bilo šta napisano u Bibliji tačno?

    Biblija kakvu imamo danas je naručena u IV veku nove ere od strane pape Damasa I. Sve što nije bilo u skladu sa tadašnjim crkvenim verovanjima nije ušlo u Bibliju.

    Dakle, čestitam ti. Ti svoja uverevanja baziraš na nečemu što su neki političari smatrali za podobno pre 17 (i slovima: sedamnaest) vekova!
  • Orwell Vegan

    05.09.2018 15:31
    Istina
    Tvrditi da 'probavni sistem ne može da izdvoji proteina i ostale potrebne hranljive materije iz biljne hrane, kao što može iz mesa' nema veze sa zivotom. Sto se tice ovog videa, jasno je odavno da se psi i macke tesko mogu odvici od mesa ako su ga jele od malena, tako da uvodjenje bilo kakve veg dijete tu ne moze mnogo da pomogne,posebno ne samo mesec dana. Tako da ovaj video ne dokazuje da su psi obavezno samo mesozderi. Koliko mi je poznato, postoji pisani zapis u Bibliji da su u pocetku apsolutno sve zivotinje jele biljke, kao i ljudi, ako verujete, a ja sam siguran da je tako bilo i da ce tako i biti uskoro.
  • Drum

    05.09.2018 13:22
    Bože dragi kakve budale, hoće da od mesojeda prave biljojeda. Pseći organizam nije za biljnu hranu. Jednostavno probavni sistem ne može da izdvoji proteina i ostale potrebne hranljive materije iz biljne hrane, kao što može iz mesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna