Autor: Zadovoljna.hr

Život
21.10.2018.
00:10 > 19:39
Na večno pitanje kako dostići sreću odgovor ima Metju Rikard, budistički sveštenik koji važi za najsrećnijeg čoveka na svetu. Rikard je 50 godina proveo na Himalajima i tamo pronašao recept za večnu sreću.
  • Kaćanka

    21.10.2018 13:12
    Dan mrmota
    Neka fala na toj sreci.....Citav zivot kao jedan dan....svi razlicito dozivljavamo sta je sreca... moja sreca je u neizvesnosti...svaki dan drugaciji
  • Steva

    21.10.2018 10:39
    Pod jedan, sumnjam da je "količina gama zračenja" precizna mera za koliko je neko objektivno srećan.

    Pod dva, ideja da neko "samo treba da uradi ovih pet jednostavnih stvari da bude srećan" je nešto što slušam otkako sam se rodio, i osećam da ću i nastaviti to da čujem od raznih izuzetno kvalifikovanih budističkih monaha.

    Pod tri, i ovo je ono najvažnije, lik je proveo pola jednog veka na planini, i rezultat koji nam je doneo od toga je pet lakih ideja koje jako lepo stanu na majicu, koje sam video u svakoj self-help knjižici koju sam ikad otvorio.

    Ja ne kažem da lik nije najsrećniji čovek na svetu, možda stvarno i jeste. Ali mogu vam garantovati da niko od nas koji pročitamo ovaj tekst neće imati instantan i dramatičan preokret u svom životu koji će nam dati večnu radost. Pre bih dakle rekao da ako neko želi da bude srećan kao što je ovaj lik ,treba da lepo ode tamo kod budista i da tamo provede dve trećine prosečnog životnog veka da bi mogao opušteno da skonta štagod je ovaj lik skontao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna