Život
07.03.2011.
10:00
Naučnici sa univerziteta Konkordija tvrde da se možete razboleti ukoliko sebe poredite sa ljudima koji su uspešniji od vas ili ukoliko previše žalite zbog nekih odluka iz prošlosti.
  • Ja

    09.03.2011 07:03
    Ukoliko se neko poredi sa nekim koga smatra boljim od sebe i pri tome se oseća bolesno,razlog su negativne misli koje pri tome ima. Te negativne misli prate negativne emocije, a to su ljubomora, zavist i pakost, koje su same po sebi najveći trovači čovekove psihe i stvaraju povoljno tlo za razne bolesti, jer narušavaju imunitet. Bolji od nas treba da nam budu inspiracija da i mi stremimo ka boljim i višim ciljevima, dok nas lošiji vuku naniže i stvaraju iluziju da smo dobri baš takvi kakvi smo i da ne treba ništa da menjamo.Niko ne treba da se poredi ni sa kim, jer smo svi jedinstveni , ali treba da se trudimo da se svesno krećemo ka višim vrednostima u sebi,na korist svih oko nas.
  • sdasd

    08.03.2011 12:00
    Ne porediti se
    Najzdravije je porediti se sa samim sobom i svojim sposobnostima i mogucnostima. A druge manuti...
  • Lehel

    08.03.2011 08:59
    da dodam prethodnom postu...
    kao što jedna poznata grupa peva u jednoj pesmi:

    "Iako moja plata i nije baš neka
    Ja sam pošteno platio
    I zato sam srećan
    Još samo hleba da ima i
    Himna da svira
    I danas da mogu ja opet bih isto
    I sutra da mogu ja opet bih isto"
  • Bogati su samo ljudi iz politi

    07.03.2011 12:37
    U poslednje vreme shvatamo da smo dobri jer nismo u politici, ne krademo na javnim nabavkama kao svi direktori i političari. Ali baš svi! Nismo puno stvorili i nećemo ali nismo krali kao što svi direktori i političari kradu. Ne uzimamo provizije na javnim nabavkama i ne učestvujemo u malverzacijama, ne iznosimo pare u koferima...Povremeno se zapitamo da li smo se trebali učlaniti u neku stranku ali svi vidimo da svi kradu i da su svi lopovi tako da nema stranke koja okuplja poštene ljude. Sa lopovima i ne želimo da se poredimo jer oni krađom stiču bogatstvo nekažnjeno. I tako godinama....godinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna