Život
22.07.2012.
11:20
Proverite koje su sve to prednosti i mane obrezivanja muškog polnog organa...
  • oliver

    17.12.2022 03:14
    Moje iskustvo
    Imam 52 god. sa fimozom sam bio skoro 5 godine, do zadnjeg atoma da nemogu da pisham ili bolje receno kap po kap, onda sam osetio nesto tvrdo, uhvatila me panika odma sam zakazao operaciju, za 15 dana mi je dodeljen termin, pocela je operacija kao rutinska mada sam previse cekao, doktor mi je odmah rekao u da mu se tkivo ne svidja i da mora da saljemo na biopsiju, za 2 dana sam dobio rezultate da je u pitanju kancer koze, od silne infekcije i mnogo cekanja doslo je do kancera, dr mi je rekao da se ne bojim da je taj deo koze otstranjen i da iako sam zakasnio da sam ipak na vreme, bilo je kontrola za 24 sata, pa po 2 dana pa za 3 dana, i sada mi je rekao za meaec dana pa da pratimo, zato ne cekajte pri prvih simptoma fimoze odmah idite kod urologa zato sto se da iskomplicirati...
  • zola

    14.06.2022 02:27
    Erekcije za vreme oporavka
    Zanima me da li postoji sansa pucanja konaca u erekciji za vreme oporavka od operacije fimoze (prvih nedelju dana) ili slicnih stvari.
  • Maric

    03.06.2022 23:01
    Fimoza, operacija i utisci
    Uradio sam obrezivanje juce ,ali me pri svakom pokretu i dodiru boli. Kozica je zbijena zbog konca i dodatno otezava. Da li je normalno da boli kad se pomeram? I boli me samo jedno mesto ispod glavica na sredini kozice. Imam osecaj kao da me iznutra boli, da li je to od konca ili tako treba? Kao da mi je nesto ispod koze. Cudan osecaj. Da li je neko od vas imao to i posle koliko koncici ispadaju. Hvala.
  • Muhamrd

    31.03.2022 15:57
    Prednosti i mane obrezivanja
    Imam 16 godina, i u normalnom stanju mogu prevuci kozicu poprilicno ali opet nije dovoljno kao kod ostalih, dok u erekciji ne mogu ni malo prevuci kozicu, eto samo da se vidi glavic. Poceo sam da radim neke vjezve mozda prije mjesec dana i mozda imam minimalno poboljsanje. Skoro sam primijetio da imam kao neki mali kanap koji spaja kožicu i glavić sa zadnje strane i pitam se je li to najveci problem zasto ne mogu prevuci kozicu. Takodje me interesuje posto mi je glavic osjetljiv na dodir, ako bih sad uradio obrezivanje da li bi ta bol odmah nestala, to me najvise interesuje?
  • Nikola

    03.02.2022 17:48
    Operisao sam fimozu pre 10 dana,sve je prošlo kako treba,bol tokom operacije sam osetio samo pri ubodu igle prilikom davanja anestezije posle toga nisam osećao nikakav bol...
    Bol pocinje da se javlja par sati nakon operacije i traje prvih nekoliko dana.Vec posle 5 dana bol je sve manji...
    Dugo vremena sam se dvoumio izmedju lokalne i totalne anestezije ali sam se na kraju ipak odlučio za lokalnu i pritom mislim da nisam pogrešio.
    Preporučujem svima koji imaju problem sa fimozom da se reše toga...
    Ja sam dugo izbegavao operaciju, ali na kraju nisam uspeo da je izbegnem uz pomoć krema i ostalog...
  • Neki-normino

    23.12.2021 13:35
    Preporuka hirurga
    Postovani,

    Molim Vas da neko napise u kojoj klinici je odradio obrezivanje i navesti ime uroloskog hirurga sa kojim je bio zadovoljan nakon obavljene operacije. Mislim da je to svima bitno da znaju.
  • Savo

    12.11.2021 09:06
    Obrezan
    Obrezao sam se pre 20 i vise godina u bolnici na Bezanijskoj kosi i to zbog toga sto nisam u potpunosti mogao da prevucem kozicu preko glavica i zbog toga sto mi se izmedju kozice i glavica stvarala neka bela skrama i mogu vam reci da je sa te strane potpuno ok zato sto vise nema te skrame, ali kad bih mogao da vratim vreme, to ne bi uradio zato sto mi je glavic od stalnog trljanja o gacice toliko ogrubeo da vise nemam osecaj u njemu i zato sto mi je operaciju radio neki hirurg koji nije vodio racuna o estetici tako da prizor nije bas lep. Prvih par godina sam bio jako zadovoljan, jer sam mogao jako dugo da imam odnos zato sto mi je u pocetku glavic malo ogrubeo, ali sada u pedesetoj bas imam problem sa odrzavanjem erekcije zbog toga sto nemam osecaj prilikom penetracije, a mogu da zamislim kako ce tek biti. Toliko mi sada to smeta da sam razmisljao da nabavim neku futrolu u kojoj bi ga stavljao kakobi ga sacuvao od daljeg habanja. Moja preporuka je da se to ne radi
  • Mbm

    11.11.2021 12:05
    Davide, pazi gde radiš. Sve može dok ne uđemo u salu. Ja radio u srednjim godinama zbog povremenog pucanja prepucijuma. Dogovorio sa hirurgom jedno, ispalo kako on hoće ili kako zna. Ja tražio određeni "stil" obrezivanja(verujem da si guglao) da spojim lepo i korisno, a on verujem odradio kako zna. Nije loše, ali je daleko od traženog, a lepo naplaćeno. Nije bilo gubitka osećaja i nije strašan oporavak.
  • David

    05.10.2021 23:50
    Latinovicdavid90@gmail.com
    Da probam ovako... :P Neka mi se javi svako ko je operisao fimozu, da prepriča svoje celokupno iskustvo ali i oni koji nisu a planiraju to uraditi u skorije vreme. :)
  • David

    28.09.2021 23:50
    @M91
    Druže, komentar u kom sam ti napisao svoj e-mail nije objavljen, verovatno zbog zabrane iznošenja ličnih podataka ovde. Jesi li možda na nekom forumu pa da te tamo nađem kako bi mi detaljnije objasnio ceo proces?! Ukoliko nisi, možeš li ovde u kratkim crtama opisati sam tok intervencije obrezivanja i kako funkcioniše kasniji oporavak, može li se obaviti u uslovima opšte anestezije, koliko košta operacija i gde si je imao?! Hvala unapred! :)
  • M91

    16.09.2021 17:41
    Prednosti i mane obrezivanja
    Davide, mozes mi slobodno ostaviti mail, pa cu ti sve detaljno objasniti i reci gde sam radio privatno. Inace pre dve nedelje sam imao ponovo operaciju, jer ovo ipak treba raditi uroloski hirurg, a ne plasticni hirurg. Ovaj put mi je radjeno u lokalnoj anesteziji, i bukvalno nista osetio nisam. Sta vise sam se smejao i pricao sa doktorom tokom operacije. Nakon prve operacije, kada su konci ispali, to nije bilo to. Zato sam se odlucio da odem kod uroloskog hirurga. Jednostavno nije mi prvi put uradjeno kako treba.Moj savet svima, za ove stvari iskljucivo kod uroloskog hirurga, da ne bi dva puta prolazili kroz ovo.
  • David

    12.09.2021 23:30
    Imam pitanje za komentatora sa nickom @M91 koji je ostavio komentar u maju mesecu ove godine, mada ukoliko dotični ne vidi moje pitanje može odgovoriti svako ko je upućen... Naime, gde se, tačnije, na kojoj klinici/poliklinici u Beogradu se može izvršiti operacija fimoze pod totalnom anestezijom i da li si ti insistirao da intervencija bude obavljena pod tim uslovima ili je bilo u dogovoru sa lekarom tj. on je sam predložio taj način zahvata?! S obzirom da imam potpunu fimozu i od same operacije imam strah najviše zbog mogućeg bola tokom iste (a čitao sam da u većini slučajeva pri lokalnoj anseteziji bol je veliki i nepodnošljiv koji god tip fimoze da se operiše) ali i zbog činjenice da nikada pre nisam ležao na operacijskom stolu, voleo bih da me uspavaju jer ću lakše podneti i psihički i fizički... :P Hvala unapred!
  • Niki990

    09.09.2021 01:11
    Moje iskustvo
    Voleo bih da stupim u kontakt sa doktorom koji je ovde ostavio komentar nedavno.Moje iskustvo nije bas bajno..Mislim da mi je skinuto previse erogenog tkiva..ako je to moguce, jer je sensitivnost bas slaba...ili je u necem drugom problem.Hvala unapred dr ako ostavi mail ili slicno..Bas patim zbog toga..
  • Aleksandar

    03.08.2021 09:17
    Obrezivanje nije nužno i treba izbjegavati kod stariji momaka međutim bolje da se izvede rutinski u porodilištu jer je oporavak brz, ne trebaju šavovi. Donosi mnogo medicinski beneficija ali i spriječava akumulaciju vlage oko glavića, mrtve sperme, kožni ćelija i mokraće. Onaj muslimanski sunet kad se išlo po selima je glupost i varvarizam.
  • Urolog-12 godina

    09.07.2021 11:28
    Cirkumcizija
    To je tačno, radim kao urolog i većina obrezivanja koja radim nemaju veze sa religijom niti medicinskim problemima, o obrezivanju deteta uglavnom odlučuju majke, koje su inače daleko glasnije od očeva kada je obrezivanje dečaka u pitanju, uvek je to opravdanje tipa "izgleda bolje i kožica je suvišna, onda prevencija hiv-a itd..." zapravo misle da će im sinovi biti privilegovaniji ako su obrezani, bilo je par slučajeva gde su stariji dečaci od 12-13 godina bili obrezani iako nisu to želeli ali su bili maloletni i sva odgovornost ide roditeljima, obrezivanje su im opet nametale majke koje su malo "kasnije" otkrile prednosti obrezivanja. Iako obrezivanje nema veze sa higijenom, to je estetska operacija u večini slučajeva.
  • M91

    29.05.2021 11:53
    Prednosti i mane obrezivanja
    Ja sam pre dva dana obrezan, totalnom anestezijom, na privatnoj klinici. Sve je proslo super, bol sam osetio kada sam se probudio, posle toga bol je sve manji i manji. Imao sam relativnu fimozu, i uzasno mi je vremeno sve vise smetala. Inace imam 29 godina. Posle operacije ce vam reci sta i kako. Maze se chloramphenicol, pije antibiotik sa probiotikom i nesto za bolove (brufen). Nakon mokrenja se opere vodom, namaze mast i promeni nova gaza. Otok je prisutan, ali se nadam kako dani odmicu da ce spasti. Oduvek sam to zeleo da uradim, sto iz esteckih razloga, sto zbog smetnje. Tako da svako ko ima problem sa fimozom, preporucujem da to uradi.
  • Anonimno

    26.04.2021 14:31
    Fimoza
    Sad sam operisao Fimozu, mogu Vam reći da nije ništa strašno, bio sam malo uplašen ali dobro. Ne boli toliko, anestezija se oseti, a oseća se i intervencija, ali to brzo prođe sve je podnošljivo tako da moja preporuka je da odete i završite zauvek s tim.
  • Sneza

    17.04.2021 10:52
    da
    Na pocetku veze pitam muskarca,ako nije obrezan prekidam sa njim odma.Obrezani su lepsi,sladji,strasniji,cistiji...
  • Milica

    16.04.2021 11:44
    obrezani
    Ja vise volim obrezane muskarce,lepsi su i bolji u seksu
  • NN

    22.03.2021 14:45
    Niko nije spominjao gde je uradio operaciju. Da li su to pretežno privatne ustanove ili u državnoj ? ( savet i preporuke za odabir )
  • Aleksandar

    11.03.2021 11:01
    Obrezivanje
    Ja bih da podelim svoje iskustvo sto se tiče obrezivanja, ko god kaze da ne boli laze. Boli! Tokom operacije su mi dali dve anestezije koje su krenuli da deluju posle 15min a oni poceli sa radom odmah i bol je bio nepodnosljiv.. stavili su mi gazu koja je otpala posle 4 sata. Krvareljenje i otok su prisutni non stop, bolovi posle operacije su podnosljivi ali morate striktno da lezite ili sedite..
    Danas idem na kontrolu pa cu da vidim sta kazu.
    Ugl. Nije sve jedno i morate se pripremiti i psihicki i fizicki.
  • N1kola

    25.10.2020 18:40
    Pre par dana sam operisao fimozu tj suzenje kozice glansa tj glavica imam 17 godina i pravo da vam kazem bilo me je malo sramota da odem kod doktora imao sam dozu straha ali sam pregurao operaciju mogu vam reci bez ikakvih lazi da me je penis pekao malo boleo mozda 4 5 dana posle tj sada je skoro sve ok i nista me ne boli za sve one koji se misle dali da operisu ili ne operisite resite se problema nece vam skracivati velicinu ne bojte se imacete normalne erekcije i sve kao i uobicajeno
  • Mik

    08.10.2020 15:55
    Moze Tode nije bitna starost ...nije strasno odradi to ja sam juce bas imao intervenciju nije nista strasno a resices se muka ja sam imao upale crvenila svrab itd a moze da dodje I do ne zeljenih problema kao sto je rak...
  • Tod

    01.10.2020 12:42
    Da li je kasno?
    imam 25 godina i od skoro imam problema sa viskom koze,da li je kasno da se odradi obrezivanje?
  • Anoniman 2

    05.09.2020 17:33
    Ne plasite se
    Iskreno, prvo cu reci ne plasite se. Radite za svoje dobro i nemojte nikad da se plasite da idete kod urologa ili bilo kod doktora. Nista nije sramota sve su to normalne stvari i normalni problemi. Ne cekajte, resite problem i uzivajte sto pre. :D
  • Jaaaaa

    30.08.2020 14:06
    Koliko vremena je potrebno da se penis vrati u normalu posle obrezivanja?Da li veličina ostaje ista kao i pre obrezivanja?
  • Anoniman

    12.08.2020 23:16
    Moje iskustvo
    Juče, 11.8. , sam imao operaciju fimoze. Imao sam jako veliki strah i nije mi bilo bas svejedno. Budite sto opušteniji pre operacije jer to mnogo znaci. Iskreno, sama operacija me je bolela i osećao sam bolove tokom operacije. Dali su mi anesteziju ali je kasno počela da deluje. Bol je bio osrednji. Operacija je trajala pola sata. Ostao sam još malo u bolnici i kasnije sam otišao kući. Posle operacije prvih nekoliko sati ništa nije bolelo, tek uveče sam počeo da osećam bol i uzeo sam lekove. Dan posle operacije sam otišao na previjanje, skinuli su gazu i nisu stavili novu i to me je začudilo i iskreno još gore mi je bez gaze. Hodam smešno i osećam bol kada hodam. Sto se tiče uriniranja, prvih nekoliko puta će da pecka malo ali posle neće. Bitno je da lezite i sedite jer ćete brze da se oporavite. Takodje, noćne erekcije će vas probuditi nekoliko puta u toku noci i mogu reci da bole. Sve u svemu, treba da budete strpljivi, da odmarate i da malo istrpite bol. Glavic je osetljiv jako i morate fizički a i psihički da se pripremite za to. Verovatno će izgledati naduveno i modro ali procice vremenom. Za nekoliko dana ću napisati kako napreduje sve. Svako ko treba da uradi operaciju, srećno! :)
  • Lazar

    22.07.2020 17:12
    Pomoc
    Imam problem, kada mi je penis u opustenom stanju mogu da prevucem kozicu bez problema a kada je u stanju erekcije mogu do pola i posle toga previse boli. Imam 17 godina i sramota me je a iskreno se i plasim da idem na operaciju zato sto me brine estetski izgled nakon operacije. Zanimaju me odgovori muskaraca koji su uradili operaciju i naravno misljenje drugih. Hvala
  • Boban

    16.03.2020 04:16
    ?
    IImam delimicnu fimozu, kada je u opustenom stanju mogu da prevucem kozicu do kraja..a dok je u erkeciji mogu samo do pola..zanima me da li je neophodno obrezivanje i da li cu dobiti koji cm vise..hvala unapred
  • Branko

    05.12.2019 17:06
    Obrezivanje
    Ko ima fimozu neka ide sto pre da se obreze. Imam 21 godinu i od straha nisam smeo ranije da odem kod urologa. Objasnili su mi da to nista nije strasno,da je vise kozmeticki tretman i da ce mi biti mnogo lakse posle cirkumcizije. Obrezao sam se pre neki dan i mogu slobodno reci da nije nista strasno i da ne boli. Boli samo anestezija u koren penisa ali nije nista ne izdrzivo,posle toga nista ne osetis,odma ides kuci,sutradan na kontrolu a za 7 dana skidanje konaca.
  • Darko

    06.06.2019 01:48
    Nema problema
    Ja sam imao problem sa fimozomo od rodjenja isao sam na operaciju kada sam imao 12godina sada imam 16 ljudi nista ne boli imate osecaj kao kad spavate svi koji imate fomozu javiti se odma doktoru da nebiste imali problem!!!
  • Simke

    21.03.2019 23:06
    Problem
    Ljudi trebam da idem na skidanje viska kozice imam 28 god mene ne plasi to nego posle koliko dana mogu imati sex dok ne skinu te konce kako vec ide a 29 marta mi je godisnjica sa devojkom molim vas za odgovor sta da radim
  • Nikola

    11.02.2019 12:16
    Da li boli obrezivanje?I da li postoji neki drugi nacin da se to resi bez hiruskog zahvata?
  • Vučić

    04.02.2019 22:40
    Da li se moze obaviti u drzavnoj ustanove ili mora privatno.
    Koliko bi onda kostalo?
  • Jajaja

    20.01.2019 11:44
    Obrezan
    Ljudi ja sam se obrezao pre nedelju dana nije nista strasno traje 15minuta
    Ko god ima gimozu mora poci da se obreze zbog sexa !
    Nemojte da odugovlacite jer nije nista strasno !
  • Donte

    01.01.2019 13:24
    Obavezno
    Obrezivanje muske djece treba svugdje u svijetu uvesti kao obavezu,moze da kaze ko sta hoce,ali obrezan polni organ je estetski ljpsi,cistiji itd.Sto se tice seksualnog odnosa znam da je za svaku zenu sex sa obrezanim muskarcem neuporedivo ljepsi,to sam cuo od mnogih zena,a i razumijem zene.
  • Slo

    25.11.2018 18:30
    Obrezivanje
    Mislim da ukoliko to vera ne nalže ili neki zdravstveni problem,ne treba obrezivati decu a ni odrasle.To je nešto prirodno i sam osećaj prilikom ulaska u vaginu gde se kozica sama povlači je veoma uzbudljivo barem meni.A što se tiče higijene pa naravno morate voditi računa o penisu bio on obrezan ili ne. Lično meni je lepši penis sa kožicom nego onaj obrezan gde se jasno vidi ta linija obrezivanja odnosno ožiljak. Zato dragi moji neobrezani muškarci ako ne morate nemojte to da raadite. ostanite prirodni ženama će se svakako svideti sex sa vama kakav god penis umali samo je bitna tehnika i predigra.Pozdrav svima
  • oportuniti

    17.09.2018 13:56
    apsolutno ZA
    Slučajno sam naišao na ovaj tekst, pa da ostavim neko svoje mišljenje. Odmah na početku da kažem ja sam apsolutno ZA obrezivanje. Danas, kada je medicina daleko uznapredovala, obrezivanje je veoma jednostavno, to je mali bezazleni hirurški zahvat. O nekakvim mogućim komplikacijama je suvišno raspravljati, to je gotovo pa nemoguće. U svijetu se proizvode i specijalnu jednokratni sterilni instrumenti za obrezivanje muškaraca, ima na youtube cijeli proces traje 3-5 minuta.
    U ovaj kontekst ne treba stavljati nekakve prastare običaje vezane za ovu temu. Ja sam obrezan nekada u djetinjstvu i ne sjećam se uopšte ničega, ovdje se spominje nekakva preosjetljivost i slične gluposti, nema apsolutno nikakvih problema, obrezivanje ima samo jako puno prednosti.
    I na kraju, apsolutna većina žena kažu da je obrezani penis estetki ljepši. Pozdrav narode
  • Kanarinac

    24.12.2017 11:24
    Osetljivost
    Operisao sam fimozu pre dva dana...malo sam se sokirao kako sada izgleda,ali se nadam da ce vremenom to sve doci na svoje,e sada ima problem preosetljivosti glavica...to je toliko neprijatno,moze da se uporedi sa osetljivoscu oka...mozda cak i gore...sad me zanima da li ce vremenom proci ta preosetljivost...ne mogu da vam opisem koliko mi stvara i psihicku i fizicku barijeru...
  • Virgo97

    22.10.2017 16:29
    Da li se obrezati ili ne?
    Imam 20god. i prilikom erekcije imam problem da ne mogu kozicu tj skrotum da povucem do kraja i da oslobodim glavic u potpunosti a da to bude bezbolno, nije mi nista zalepljeno ili nepravilno, samo je nekako previse tesno prilikom erekcije i masturbiranja, cak se cesto desava da prilikom masturbiranja kozica ispuca sa jedne strane i to ume da pece. Obzironlm na sve ovo nisam siguran sta da radim, nisam se ni upustao u seksualne odnose zbog toga i malo mi je glupo ici kod doktora...hvala unapred na razumevanju :-)
  • Anonimus

    26.06.2017 14:40
    manji penis posle obrezivanja
    Zanima me da li se penis posle obrezivanja smanjuje, posto prilikom operacije dolazi do dosta krvarenja? I za koliko se smanjuje ako uopste dolazi do toga? Brzo potreban odgovor. Hvala.
  • Kozura

    09.05.2017 16:10
    Ne obrezan
    Kozicu mogu da navucem samo kad je spusten. Zeleo bih da uklonim visak koze pa me zanima da li je bolno i da li ce promeniti osecaj u toku seksa? Do sadasnjim devojkama se svideo kiklop, ne zelim da se razocaraju novim izgledom i osecajem...
  • Kozura

    09.05.2017 16:08
    Ne obrezan
    Kozicu mogu da navucem samo kad je spusten. Zeleo bih da uklonim visak koze pa me zanima da li je bolno i da li ce promeniti osecaj u toku seksa? Do sadasnjim devojkama se svideo kiklop, ne zelim da se razocaraju novim izgledom i osecajem...
  • haris kasmo

    02.12.2016 14:19
    nnn
    Bio sam na psihijatriji dva mjeseca jer sam isao glavnom ulicom grada Sarajeva i govorio ljudima kako nije uredu sunetiti ljude jer takve osobe imaju jacu potenciju jer nemaju kozice a glavic je najosjetljiviji po pitanju nadrazaja a sada znam da je uredu i jednom sam rekao to bi bilo isto kad cure ne bi imale koze preko klitorisa a ja znam da to nije isto nit bi volio da to neko radi, to sam ja samo posistovjetio musko zensko-nadrazaji, ja ne znam ni sta je klitoris ni gdje se nalazi samo sam cuo da tu cure imaju nadrazaje.
  • Petar

    04.08.2016 19:43
    Šta misle žene o obrezivanju muškaraca?
  • Dragan

    05.12.2015 08:41
    Daca
    Daco zanima me jedna stvar. Dali si prije obrezivanje imao seks i kakva je razlika posle operacije.
  • Dusan

    16.08.2015 09:06
    nema vise smegme
    Odrasli muskarci i u svetu i kod nas se sve vise obrezuju.Ovo nema veze sa religijom.Pitam se zasto je to tako.Ja sam se odlucio za skidanje kozice iz higijenskih razloga.Jos od puberteta zbog smegme i infekcija.Bez ikakvog znanja o obrezivanju uvideo sam da je bolje da je glavic otkriven.Ova tema je tabu kod nas i nisam imao koga da pitam.Ali tu je internet pa sam se o svemu dobro informisao i saznao tudja iskustva.Kad sam postao punoletan otisao sam kod iskusnog privatnog urologa i trazio potpuno obrezivanje(da se vise ne skuplja smegma).Platio sam 150 eura u Beogradu te 2003.godine.Danas 12.godina posle tvrdim da nema bolje stvari za muskarca.Kakvo sakacenje?
    Kada bi obrezivanje bilo besplatno kao vakcinacija i ponudjeno od strane zdravstva svima,kao izbor zdravstvene prevencije,puno bi lakse bilo brojnima kao i meni.

    Obrezivanje je pomoc svakom muskarcu,a lek onome koji ima bilo kakvih nedoumica i problema sa kozicom na penisu.
    Pravoslavac sam i ovo je iz mog licnog iskustva.

    Danas mislim da kozica od puberteta vise smeta nego sto koristi.
  • Daca

    31.05.2015 01:46
    evo ja sam se operisao pre 10.dana!Imam 34.god.Kazema da mi je operacija uspela.Nisam imao bolove hvala bogu.Ali imam drugi problem imao sam sex pa sam poceo da krvarim i pocelo da me boli!Popucali su konci i pocelo da me boli!Pa pitam jel mi trebaju ponovo da me siju ili ce to samo da zaraste?Unapred se zahvaljuljem!!!!
  • Miloš

    09.04.2015 05:56
    Obrezivanje daaa
    Obrezivanje muškaraca je prije svega stvar njegove lične odluke i ličnih potreba bilo da se obrezuju kao djeca ili kao odrasli muškarci.Neke kulture i religije prakticiraju obavezno obrezivanje muškaraca osmog dana nakon rošenja odnosno u trinaestoj godini pred ulazak u pubertet.Iako u hrišćanstvu na našim prostorima nije uobičajeno ritualno vjersko obrezivanje,ja sam dopustio da me obrežu u bolnici nakon samog punoljetstva.Imao sam blažu fimozu kombinovanu sa kratkim frenulumom.Hirurški zahvat je izvršen u jakoj lokalnoj anesteziji,potpuno je bezbolan,bez krvarenja,bez ikakvih posljedica i nakon toga se puno bolje osjećam.Moj penis je estetski ljepši,čistiji,funkcionalniji i bolje uživam u seksu.Za detaljnije informacije o obrezivanju možete me pitati i odgovaram putem meila,skypea i mobitela.Ko ima problema ili trpi psihološki pritisak najbolje je da se posavjetuje sa ljekarom.Lijep pozdrav i glavu gore.Mnogo je teže podnijeti vađenje zuba nego obrezivanje penisa.Ne patite od stida,straha,predrasuda i ne znanja.Kome to smeta treba da to odstrani jer obrezivanjem postaje pravi muškarac!
  • ceo

    21.11.2014 16:58
    najbolja stvar za muskarca-iz iskustva
    pad osetljivosti je prirodna pojava kod svakog muškarca kome je glavić bio uvek prekriven kao navikavanje na polne odnose.Puno muškaraca ima kratku kožicu pa im je stalno glavić otkriven.Oni žive sa osećajem kao da su obrezani i potpuno normalno seksualno funkcionišu.Japanci tradicionalno pre puberteta pocinju da drže kožicu povucenu,ona tako manje raste od penisa i ostaje trajno iza otkrivajuci glavic(efekat auto cirkumcizije).To je pravi dokaz da je život bez kožice u stvari prirodna pojava.Odnosno da posle perioda detinjstva kada kožica ima svoju prirodnu zaštitnu funkciju,dolazi odrastanje kada ona postaje višak
  • 23.10.2014 23:31
    ivan
    Postoje dve vrste fimoze, ona kad nam jos dok smo mali kozica ne predje preko glavica, ali i stecena, kojoj se ne zna pravi uzrocnik, ali se pretpostavlja da je posledica infekcije. Upravo ovu drugu sam imao. Moje impresije posle 6 meseci od obrezivanja su jako pozitivne. Pored toga sto penis izgleda veci, lakse se odrzava higijena i seksualni odnos svakako traje duze. Osim toga, nema vecih razloka u odnosu na neobrezan penis.
    Preporucujem obrezivanje svima koji imaju problem fimoze, u suprotnom cuvajte svoju kozicu :)
  • dominik

    08.03.2014 21:54
    ja ga imam obrezanog.nemam nikakvih problema ko sto sam imao kada nisam bio.imam 21 godinu a obrezo se sa 18.
  • hax

    06.10.2013 13:58
    //???//
    Imam problem. Penis mi je duzine oko 18cm... Prilikom erekcije koza mi se ne skida sa glavica. kad je pomerim on postaje osetljiv i kad stavljam kondom ima problema sa kozicom ali prilikom sexa nemavecih problema. jedino kad nabijam do kraja ondahoce da zaboli na sredin. bol je kao da neko jako vuce kozicu prema korenu. Jel to normalno?
  • 05.08.2013 20:27
    ??
    Jel svi neobrezani muskarci ne mogu prevuci kozicu preko glavica?
  • Milan v

    05.08.2013 12:57
    Pomagate ljudiii
    Imam 19 godina, i jos nisam imao sex. Imam problem ,ne mogu da prevucem kozicu preko glavica, i ne znam sta da radim. Da li ce mi biti to problem u toku sexa , ili nece ? Pomagajtee ljudiii.
  • dr.

    30.06.2013 13:00
    prednosti i mane
    "neobrezan penis zahteva mnogo više higijene". To je tačno, ali isto tako ta ista kožica štiti penis od direkne nečistoće napr. prilikom kupanja u tekućoj vozi izložen je direktvom kontaktu sa prljavštinom. Kao što je već neko napisao sve je priroda sama regulisala. Trepavice, obrve, malje po telu i intimnim delovima tela i ako ih skidamo radi lakše higijene one upravo služe da nas sačuvaju od raznih infekcija. Moje lajičko mišljenje je da je kod nekih kultura/religija obrezivanje i depiliranje intimnih delova kod žene nastalo baš zato što oni nisu tada imali mogućnosti da vode računa o higijeni jer nije bilo ni uložaka za žene ni raznik kupki i sapuna pa im je lakše bilo sa de obrezuju i depiliraju. Pa je to preraslo u nečiju kulturu. Moje mišljenje...
  • 17.02.2013 16:46
    Kajem se
    Kajem se sto sam se obrezao,4 dan mi je vec izgleda uzasno,konci i sve to.
    Udario sam se i napravila mi se krasta kad sam se istusirao krasta je billa manja ali su pukli konci i krvarim vec ceo dan boli uzasno,sutra idem kod lekara da vidim sta ce da mi kaze,ja savetujem da se nikada niko ne obrezuje...
  • Ivan

    27.07.2012 11:28
    Lačni Franz pesma "Mravljinčarji čeladarji"
  • 23.07.2012 09:28
    @Milan
    Svaki deo tela je upravo onakav kakav treba da bude, ne zaboravi da je priroda sama uredila svoje. To što mi ne vidimo svrhu ili je ne razumemo ne znači da je priroda pogrešila. To nije maligna promena, to je nešto sa čime se rađa i što, ako nije neophpodno, ne treba dirati. Pojava HIV-a ima veze i sa promenama partnera. Tamo gde se praktikuje obrezivanje, budi siguran da nema mnogo švrljanja. Moram nešto da primetim, vezano za narode kod kojih je obrezivanje deo tradicije. Imam utisak da je većina tih muškaraca seksualno frustrirana. To preterivanje sa pričom o bludu, o ženama kao grešnicama, predrasude koje uporno forsiraju... Po meni takvo ponašanje je posledica obrezivanja i potiskivanja prirodnih nagona. Ipak je to trauma i to u najranijem detinjstvu.
  • Y

    23.07.2012 00:34
    @Pawlle
    Nije, nego se prodaje kao narezane lignje.
  • Milan

    22.07.2012 22:50
    Zdravije obrezivanje
    Pomalo nemušto sročeno. Pogotovo mi nije jasno ovo da je za vreme seksa kožica "štit od spoljašnjih činilaca"?! Naime i obrezan i neobrezan penis za vreme erekcije izgledaju jednako - jer se u erekciji kožica povuče, da to nije tako ne bi mogao da se upražnjava seks! Uopšteno mnogo je zdravije obrezivanje, jer neobrezan penis zahteva mnogo više higijene pošto se između kožice i glavića stvara neka sirasta materija. Neodržavanje higijene neobrezanog penisa može dovesti do kancera što je naučno dokazano. Zatim upravo kroz tu povučenu kožicu za vreme seksa lako u organizam muškarca ulaze mikroorganizmi pa tako i izazivači polnih bolesti. Pojava zaraženih od virusa HIV u Africi mnogo je niža u delovima gde postoji tradicija obrezivanja... Sa druge strane zaista postoji rizik od izvođenja operacije obrezivanja i to je jedini bitniji razlog protiv tog postupka.
  • cuvar

    22.07.2012 20:29
    Mislis Sekelj gulas? Po vlasniku,bivsem....?
  • pawlle

    22.07.2012 15:06
    kozurica se posle koristi za gulas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna