Novosadski informativni portal 021

Život

Simptomi menopauze mogu trajati do 14 godina

Simptomi menopauze, poput talasa vrućine, mogu trajati i do 14 godina, što je duže nego što se ranije smatralo, utvrdili su američki naučnici u istraživanju koje je pokazalo da su kod polovine žena simptomi trajali nešto više od sedam godina.

Pušenje izaziva 26 bolesti

Infekcije, bubrežne bolesti, ali i neke bolesti pluća i srca – nova su oboljenja pridodata listi dijagnoza čiji je uzročnik duvan.

Da li spavate u odvojenim sobama?

Do pre samo nekoliko decenija podrazumevalo se da bogatiji bračni parovi imaju odvojene spavaće sobe. Danas, čak i ljudi koji sebi mogu da priušte luksuz u vidu dveju prostorija, nerado odlučuju da se razdvoje tokom spavanja.

Kako neke žene svaki put dožive orgazam

Zvuči neverovatno i nemoguće, ali postoje žene koje baš svaki put dožive orgazam prilikom seksa. Tako barem tvrde seksualni eksperti, a svoje tvrdnje potkrepili su sa nekoliko objašnjenja.

FOTO: "Blatno ludilo" u Brazilu

Zaboravite na seksi bolničarke, gusare, veštice i đavole jer su najpopularnije maske na ovogodišnjem karnevalu u Brazilu "kostimi" čudovišta iz močvare.

Pucketanje i krckanje u prstima nije znak oboljenja

Pucketanje i krckanje u prstima, kolenima i ramenima nije znak oboljenja zglobova. Razloga za brigu nema, osim ako pucketanje nije praćeno bolovima ili otocima. Tada može biti simptom omekšavanja hrskavice, što ukazuje na rani oblik artritisa.

"Spavala sam sa više od 3.000 muškaraca"

Do svoje 28. godine, Meri Kalver imala je seksualne odnose samo sa svojim suprugom Berijem, sve dok jednog dana kod kuće ugledala svingerski magazin, nakon čega ništa više nije bilo isto...

Britanija ukida beneficije debelim ljudima

Dejvid Kameron, premijer Velike Britanije, najavio je da će preterano gojazne osobe u toj zemlji morati da potraže pomoć za svoje "izlečivo stanje" ili će izgubiti pravo na državne beneficije.