Novosadski informativni portal 021

Život

Da li je gazirana mineralna voda štetna?

Postoji mnogo urbanih mitova vezanih za mineralnu gaziranu vodu – od toga da "izvlači" kalcijum iz kostiju, do toga da uništava zubnu gleđ. Međutim, šta je od toga istina?

Vodopad u Ivanjici "ruglo grada"

Na mnogim turističkim promotivnim materijalima ne samo Ivanjice, već i Srbije nalazi se fotografija stogodišnjeg vodopada u Ivanjici, sagrađenog u sklopu jedne od naših prvih hidrocentrala.

Kakve brade su ženama privlačne?

Dugačke brade, brade "od jednog ili dva dana" i potpuno obrijani muškarci manje su privlačni ženama od pomalo zapuštene brade koja nije brijana desetak dana, pokazala je australijska studija.

Niški aerodrom potpisuje ugovor sa Er Srbijom

Niški aerodrom najverovatnije će uskoro potpisati ugovor o saradnji sa kompanijom "Er Srbija", najavili su danas predstavnici Aerodroma Niš i Turističke organizacije Niš (TON) na promociji letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" do Malmea i Bazela.

Kako da za dan izlečite prehladu

Statistika "kaže" da virus odraslu osobu u proseku "napadne" tri puta godišnje i bolest traje devet dana. Ipak, prehlada ne mora da vas muči danima, ukoliko primenite ove savete čim osetite prve simptome. Bol u grlu i telu, drhtavicu i zapušen nos možete da osujetite za jedan dan.

Da li životinje imaju svest?

Za razliku od vlasnika koji veruju da ih njinovi ljubimci savršeno razumeju, veliki broj naučnika (bar onaj deo koji vrlo verovatno nema kućne ljubimce) su mentofobičari.

Raste broj zaraženih HIV-om

U Srbiji raste broj osoba koje žive sa HIV virusom, a polovina novodijagnostikovanih, prema procenama, otkrije infekciju u kasnom stadijumu, upozorili su stručnjaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".