Novosadski informativni portal 021

Život

Zdrave namirnice za vašeg psa

Kao odgovorni i informisani vlasnik psa sigurno znate da previše hrane koju mi koristimo može biti štetno po zdravlje vašeg ljubimca. Međutim, postoje neke namirnice koje se bezbedno mogu dodati obroku za psa u umerenim količinama.

Ova hrana štiti od raka

Rak je jedna od najtežih bolesti današnjice koja odnosi mnoge ljudske živote. Zato je važno znati na koje se sve načine možemo boriti protiv te podmukle bolesti.

Zašto je bolje sa starijim muškarcem

Ono što frustrira mnoge mlađe momke jeste to što teško mogu da smuvaju devojke iz svoje generacije, jer one, iz nekog njima neshvatljivog razloga, neće ni da pogledaju nekog svog vršnjaka, već biraju one starije.

Diznilend u Kini odložen za sledeću godinu

Otvaranje prvog zabavnog parka Diznilend u kontinentalnom delu Kine, predviđenog u Šangaju, odloženo je za narednu godinu, prenosi danas list Vol strit džurnal ne precizirajući razloge odlaganja.

Koliko često udate žene imaju seks?

Mnogi žive kao samci iako su u braku. Seks postaje sve ređi, a ako se i vi suočavate sa ovom situacijom, ovde imate nekoliko saveta koji će možda upaliti.

Do tri litra vode dnevno tokom zime

Tokom zime, telo ne prepoznaje znake dehidracije, što dovodi do osećaja pospanosti, suve kože, umora, naelektrisane kose i glavobolje, istakla je danas specijalista za celovitu i makrobiotičku ishranu dr Nina Bulajić i poručila da je u organizam neophodno unositi najmanje dve do tri litre vode dnevno i u zimskim mesecima.

Cigarete smanjuju penis

Konzumiranje cigareta može umanjiti dužinu vašeg penisa za čak centimetar, piše popularni naučni portal "Iflscience" i otkriva deset neverovatnih zanimljivosti o penisima.

Krvna gupa određuje životni vek

Ljudi sa krvnom grupom A, B ili AB podložni su većem riziku srčanih oboljenja i kraćem životnom veku od osoba koji imaju nultu krvnu grupu.

Sir i hladna hrana izazivaju glavobolju

Ako ste skloni jakim glavoboljama ili migrenama znate da se bol može pojaviti iznenada, a biti podstaknuta jakim mirisima ili zbog izloženosti preterano jarkom izvoru svetlosti. 

Zemlja u kojoj je čokolada najjeftinija

Svaki Nemac godišnje pojede 32,3 kilograma slatkiša, od toga deset kilograma čokolade, a za tu svoju strast plaća manje od ostalih Evropljana, pokazalo je istraživanje.

Da li su mačke pod stresom?

Ako umiljata, pitoma mačka odjednom postane nervozna i počne da reaguje na neočekivan način, najverovatnije je pod nekim stresom.