Novosadski informativni portal 021

Život

Implant protiv gojaznosti uskoro dostupan u SAD

Američka uprava za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) odobrila je komercijalizaciju u SAD implanta protiv gojaznosti "Maestro Rechargeable System - MRS", koji je proizvela firma EnteroMediks.

Optimisti imaju zdravije srce

Evo dobre vesti za sve one koji na život gledaju sa vedrije strane: optimisti imaju dvostruko veću šansu da svoje srce sačuvaju zdravim od pesimista.

CNT: Srbija među najinteresantnijim destinacijama

Popularni magazin "Conde Nast Traveler" je u svom onlajn izdanju objavio članak u kom poziva čitaoce da u 2015. obavezno posete Srbiju i njenu prestonicu, kao jednu od 15 najinteresantnijih turističkih destinacija na svetu.

Mozak gojazne dece je osetljiviji na šećer

Istraživanje objavljeno u časopisu "International Journal of Obesity", ne dokazuje uzročno-posledičnu povezanost povećane osetljivosti na šećer i prejedanja, ali podržava hipotezu da gojazna omladina ima pojačani psihološki odgovor na "nagrađivanje hranom".

Može li vibrator da pokvari seks?

U poslednje vreme pojavile su se spekulacije da prekomerna upotreba vibratora dovodi do smanjene osetljivosti klitorisa na normalan erotski nadražaj, što znači da je tokom seksa s partnerom daleko teže stići do orgazma.

Putem daha pacijenta utvrđuju dijabetes

Osobe sa dijabetesom tipa 1, koji se obično otkriva kod dece i tinejdžera, moraju da uzimaju injekcije insulina i prate svoju ishranu da bi održavali uravnoteženi nivo šećera u krvi.

Muškarci na ovo zaborave tokom seksa

Kad je reč o seksu, i muškarci i žene ponekad u zanosu zaborave na određene stvari, koje možda mogu delovati kao sitnice, ali svakako prave razliku u vođenju ljubavi.

Drugi jezik najbolje učiti sa 10 godina

Brojna istraživanja pokazuju da učenje drugog jezika "poboljšava" moć mozga ali nova studija, objavljena juče, pokazuje da najbolje rezultate postižu oni koji sa učenjem počnu u kasnom detinjstvu.