Autor: Tanjug

Život
18.02.2021.
08:39
Kompanija Fejsbuk zabraniće čitanje i deljenje sadržaja vesti na svom njuz fidu u Australiji, povlačeći time liniju protiv predloženog australijskog zakona koji predviđa da Gugl i kompanija Alfabet plate lokalnim medijima za vesti.
  • Bravo

    19.02.2021 18:42
    Super je
    Dakle, Facebook neće da plaća lokalne vesti (jer se one stvaraju same od sebe i može da ih uzme besplatno) i neće ih emitovati. Šta će emitovati? Svoje vesti, normalno.
    Da li je to normalno?
    Društvene mreže su postale glavni usmerivač i filter šta se sme objaviti a šta ne, videlo se ogoljeno na primeru Trampa. Kad to mogu da urade javno predsedniku Amerike, šta onda rade nama običnim miševima? I šta kad prodaju moje podatke nekome? Šta im ja mogu?
    Videčemo ko će prvi imati mu*a da im zabrani rad i dovede ih u red.
    A da, Kina i Rusija, ali one su diktatorske, komunističke i svašta još pa nisu dobar primer.
    Stvarno?
  • Milan

    18.02.2021 14:15
    Jedna privatna kompanija (Facebook) ne zeli da placa drugim privatnim kompanijama (kreatorima vesti), nece koristiti njihove vesti na svojoj platformi, i zato su nerazumni? Cini mi se da neko drugi ovde zeli da bude monopolista gurajuci stav "nase vesti su od opsteg intresa, nametnucemo vam obvavezu da ih prenosite i za prenosenje morate da platite"
  • Cabage gazette

    18.02.2021 09:57
    Da napomenem
    Tv mreža Nine je u Australiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna